Cuptor! Miercuri au fost 59⁰C la soare. Click! a «vânat» zonele răcoroase

Ultima actualizare:

    O cameră termosensibilă, folosită ieri  de reporterii noştri, indica 59 de grade  în Piaţa Unirii, la nivelul asfaltului. De obicei,  dispozitivul e utilizat de pompieri pentru  localizarea focarelor de foc, ascunse în pereţiFoto: Sever Gheorghe/Eduard Enea
O cameră termosensibilă, folosită ieri de reporterii noştri, indica 59 de grade în Piaţa Unirii, la nivelul asfaltului. De obicei, dispozitivul e utilizat de pompieri pentru localizarea focarelor de foc, ascunse în pereţiFoto: Sever Gheorghe/Eduard Enea

Un vulcan, parcă de mult adormit, a erupt miercuri (8 iulie) şi a cuprins toată România. Termometrele au indicat valori de 40 de grade în aer şi de 59 de grade la nivelul asfaltului, cele mai ridicate de până acum. Reporterii Click! au încercat să se ascundă de arşiţă în cele mai răcoroase locuri pe care le-au găsit în Bucureşti. Iată care sunt popasurile pe care poţi să le faci în drumurile tale sub soarele dogoritor.

Ai avea curaj să mergi pe cărbuni încinşi să-ţi impresionezi prietenii? Ai rezista două minute lângă o clădire în flăcări? Bănuiam că răspunsul e nu.

Temperaturi înregistrate ieri, la ora 16.00
Temperaturi înregistrate ieri, la ora 16.00

Atunci ce să cauţi afară pe pârjolul ăsta? Serios, oameni buni, asta nu e vreme de plimbat pe străzi, nici dacă nu ai apă în casă. Cu toate acestea, ieri, în Bucureşti, sute de pensionari s-au aventurat în oraş, folosind transportul în comun la orele de vârf.

La ora 14.00, în centrul oraşului erau 40 de grade în aer şi 59 de grade la nivelul solului. Ne-am ascuns la staţia de metrou Unirii, unde termometrul indica 26 de grade.

A fost pentru prima dată în acest an când nu ne doream ca trenul să sosească la timp. Ghinion, miercuri a mers ceas. În autobuze, trolee şi tramvaie era la fel de cald ca afară, dar şi miros de sudoare acră.

Am încercat, zadarnic, să ne răcorim la duşurile stradale. Edilii parcă n-au ştiu de alerta de caniculă şi nu apucaseră să racordeze dispozitivele la reţeaua de apă a oraşului.


    Foto: Sever Gheorghe/Eduard Enea
Foto: Sever Gheorghe/Eduard Enea

Am fugit în Parcul Venus (Operei), unde ne-am tras sufletul de 30 de grade, şi am dat o tură prin Grădina Botanică. Fraţilor, cea de la Cluj e mult mai răcoroasă şi mai bună pentru şedinţe foto! Totuşi, am găsit şi aici o oază, într-o pădurice în care nu era picior de om.

Într-un final, când ne-a răzbit căldura, ne-am oprit la o terasă din Centrul Vechi. Nu oricare, ci la cea mai răcoroasă de aici, Alfredo. Are băuturi scumpe, dar răcoarea din interior te îmbie să scoţi bani din buzunar pentru a te adăpa precum cămila când dă de o oază.

Click! spune


    Temperaturi înregistrate ieri, la ora 16.00Foto: 123rf
Temperaturi înregistrate ieri, la ora 16.00Foto: 123rf

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, dar, în vestul ţării pătrunde un val de aer rece care va aduce ploi în averse şi chiar furtuni, informează meteorologii ANM. Însă, joi, în sudul şi estul ţării se vor înregistra temperaturi de până la 37 de grade.

Vineri, ploile se vor deplasa spre sud şi spre est, inclusiv pe Litoral. Vor lăsa în urma lor temperaturi normale pentru această dată: până la 31 de grade în Muntenia, Dobrogea şi Moldova şi în jur de 28 de grade în restul ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net