Vremea la extreme în România! Vom fi loviți din nou de praf saharian, grindină dar și caniculă

România se confruntă cu o vreme extrem de variată, oscilând între caniculă, vijelii și grindină. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de cod galben pentru vijelii și caniculă, acestea fiind valabile până mâine.

România va fi acoperită de un nou strat de praf saharian / foto: arhiva
România va fi acoperită de un nou strat de praf saharian / foto: arhiva

În plus, o masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va ajunge în această seară deasupra țării noastre. Inițial, depunerile de praf vor fi observate în jumătatea de vest a țării, în special în regiunile unde se vor înregistra ploi.

Praful saharian invadează România

În următoarele două zile, România va fi acoperită de un nou strat de praf saharian. Florinela Georgescu, director de prognoză al ANM, a explicat la Antena 3 CNN evoluția vremii pentru perioada următoare.

„Ne așteptăm la o vreme în continuare caldă. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în partea de sud a Olteniei și Munteniei, iar mâine și în Banat, unde temperaturile vor ajunge după-amiază la 34°C - 36°C. În același timp, instabilitatea atmosferică va fi prezentă în regiunile vestice, cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, un aspect al vremii ce va continua să fie relevant pentru astăzi și mâine.”

Georgescu a subliniat că joi și mai ales vineri s-ar putea înregistra o scurtă perioadă cu temperaturi mai scăzute. Cu toate acestea, weekendul și prima parte a săptămânii viitoare ar putea aduce un nou val de căldură, manifestându-se în special în partea de sud și de est a țării.

Impactul prafului saharian

Referitor la praful saharian, acesta va fi prezent deasupra României și își va face simțite efectele în special în zonele unde va ploua, în partea de vest a teritoriului. „Praful saharian va fi vizibil în zonele cu ploi, mai ales în vestul țării”, a declarat Florinela Georgescu.

Această prezență a prafului saharian poate avea efecte asupra calității aerului și vizibilității, accentuând provocările climatice pe care România le va întâmpina în zilele următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net