Cod Roșu de caniculă în acest weekend! Ce temperaturi vor fi în București

Valorile din termometre sunt din ce în ce mai ridicate, iar ANM a hotărât că este necesar să fie emis un Cod Roșu de caniculă, în acest weekend (22 – 23 iunie). Mai multe județe din sudul țării vor intra sub Codul Roșu, iar valul de căldură va fi persistent și intens.

Codul Roșu de caniculă sâmbătă, 22 iunie
Codul Roșu de caniculă sâmbătă, 22 iunie

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, chiar și în cursul zilei de vineri (21 iunie) vor fi în vigoare două avertizări, de Cod Galben și Portocaliu. Cu toate acestea, în cursul zilei de sâmbătă va intra în vigoare un Cod Roșu, ce va afecta  județele Dolj, Olt, Teleorman, dar și sudul județelor Vâlcea și Argeș.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38 - 39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, au avertizat specialiștii de la ANM.

Codul Roșu se va extinde și în Capitală

Capitala va intra sub Codul Roșu duminică, 23 iunie
Capitala va intra sub Codul Roșu duminică, 23 iunie

Din păcate, în cursul zilei de duminică, avertizarea de Cod Roșu se va extinde, inclusiv peste București. Temperaturile urmează să se apropie de 40 de grade, iar minimele vor fi în jurul valorii de 20 de grade.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38 - 39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, au mai spus specialiștii.

Temperaturile ar trebui să mai scadă începând cu săptămâna viitoare. În sudul țării vor fi temperaturi de 34 – 35 de grade, în timp ce valorile din termometre vor fi și mai scăzute în restul țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
landscape 2806202 1280 jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net