Băutura specială pe care o putem face în propria casă! Este delicioasă și ne poate răcori pe timpul verii

După cum putem observa cu toții, temperaturile din țara noastră trec lejer de pragul de 30 de grade, iar în ciuda faptului că vara încă se află la început, valorile din termometre sunt copleșitoare pentru cei mai mulți dintre noi. În aceste condiții, este foarte important să ne hidratăm suficient, iar o băutură anume, extrem de delicioasă, ne poate ajuta să rezistăm mai bine căldurii!

Șampania cu flori de soc poate fi făcută acasă / foto: IStock
Șampania cu flori de soc poate fi făcută acasă / foto: IStock

Chiar și cei dintre noi care preferă vara trebuie să recunoască că temperaturile ridicate din ultimele zile au fost copleșitoare. Iar partea cea mai proastă este faptul că de abia ne aflăm în luna iulie, iar perioada caldă din an se află încă la început.

Este important să nu uităm cât de importantă este hidratarea, în condițiile în care valorile din termometre urcă atât de sus! Iar pe lângă apă și sucuri naturale, există o băutură anume pe care o putem prepara și care ne poate răcori!

Este vorba despre șampania cu flori de soc, o băutură spumoasă, naturală, ce poate fi pregătită acasă foarte ușor! Tot ce ne va trebui sunt 10 flori de soc, 5 litri de apă, 350 de grame de zahăr, 3 lămâi, o sită, un bol mare pentru salată, un capac, o pâlnie și câteva sticle goale.

Băutura naturală ce poate fi pregătită acasă

Mai departe, tot ce trebuie să facem este să îndepărtăm atent tulpinile florilor de soc, apoi să punem florile în bolul de salată și să turnăm apa peste ele. Pasul următor este să stoarcem sucul de lămâie în acest bol și să adăugăm și zahărul, după care vom amesteca totul bine, ideal cu o lingură de lemn. Amestecul trebuie acoperit cu un prosop și lăsat aproximativ 2 – 5 zile, să fermenteze. El trebuie amestecat zilnic și ținut într-un loc cu multă lumină.

După ce lichidul a fermentat, el trebuie strecurat printr-o sită, iar apoi turnat în sticle și acoperite cu un dop. Acestea trebuie lăsate la lumină, vreme de o săptămână, pentru ca procesul de gazeificare să aibă loc. La final, vom avea parte de o băutură delicioasă, naturală, făcută chiar de noi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
horoscop (1) jpg
MixCollage 29 Jun 2024 09 04 PM 4666 jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Gratar FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
gem picant de piersici jpeg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net