A înotat 24 de ore pentru un îngeraş
Un tânăr gălăţean a reuşit o performanţă greu de egalat. El a înotat 24 de ore pentru a ajuta o fetiţă de un an şi trei luni, care suferă de o boală gravă. Însă, mai presus de orice, Gabriel Drăghici ne-a arătat tuturor că dragostea pentru oameni poate înfăptui minuni.
Întreg oraşul Galaţi vuieşte după ce un om cu suflet mare şi plămâni de fier a reuşit ceea ce părea imposibil pentru un pământean. Gabriel Drăghici (37 de ani), un tânăr care îmbină munca de birou cu maratoanele internaţionale, a înotat 24 de ore aproape fără oprire pentru a strânge banii necesari tratării în străinătate a Evelinei Dicu, o fetiţă de un an şi trei luni. Micuţa suferă de fibroză chistică, o boală genetică incurabilă ce afectează plămânii şi sistemul digetiv, dar a cărei evoluţie poate fi stopată în clinicile din SUA.
Însă, tratamentul costă 10.000 de dolari pe lună, bani pe care familiea fetiţei nu-i are. Din dragoste nemărginită pentru copii, Gabriel a intrat în bazinul complexului Delfinul din Galaţi sâmbătă la ora 12.00 şi a început cursa vieţii lui. Sute de curioşi i-au privit de pe margine lupta cumplită cu apa rece ca gheaţa, cu frigul de afară şi cu oboseala. Nici măcar ploaia nu l-a putut alunga din bazinul său, ci a înotat pe spate ţinând o umbrelă în mână. Din când în când a oprit la marginea bazinului ca să bea apă sau să-şi sărute propria fiică, pe Ziais, care l-a susţinut încontinuu de pe margine. Duminică (13 septembrie), la ora 12.00, la 24 de ore de la prima bătaie în apă, Gabriel a ieşit din bazin în uralele a sute de susţinători. Reuşise să readucă speranţa în sufletul tuturor celor care credeau că aceasta îi părăsise. Părinţii micuţei Evelina au nevoie în continuare de un miracol. Ei încă speră că-şi vor vedea fiica crescând. Fiecare dintre noi poate ajuta ca visul lor să se împlinească, donând orice sumă pe site-ul evelinainvingemucoviscidoza.galantom.ro.
Cursele de maraton l-au ajutat
Gabriel Drăghici lucrează la UniCredit Ţiriac Bank, dar participă frecvent la curse de maraton, triatlon şi e biciclist înrăit. „Ca participant la maraton, el are deja pregătire în probele de anduranţă. Această performanţă nu e întâmplătoare, însă nu e mai puţin răsunătoare. Un om fără o pregătire în cursele de rezistenţă nu are cum să reziste la asemenea efort”, ne-a spus dr. Gabriel Panait (foto), medic primar în Medicina sportivă.