Liviu Dragnea: „Guvernul nu are motive să demisioneze”

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea susține în continuare cabinetul Grindeanufoto: Hepta
Liviu Dragnea susține în continuare cabinetul Grindeanufoto: Hepta

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat azi că e nevoie de o dezbatere serioasă în spațiul public, moderată de experți, în legătură cu proiectul de modificare a Codului penal. Șeful PSD îndeamnă la calm și susține că Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze.

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut o reacție publică azi, față de protestele de stradă din ultimele șase zile. Liviu Dragnea a afirmat că grupurile parlamentare PSD și ALDE și-au reiterat susținerea pentru Cabinetul Grindeanu, subliniind că dezbaterea serioasă este cea care va duce la detensionarea situației. El a precizat că nu vede motive întemeiate pentru care Guvernul să-și prezinte demisia.

„Nu a fost o sedință pentru decizii, grupurile reunite și-au exprimat susținerea pentru guvern. Astăzi și mâine avem cele două zile pentru buget cu speranța să adoptăm bugetul până mâine seară și miercuri seară moțiunea de cenzură. Teoretic, n-am avea probleme la moțiunea de cenzură, crește nervozitatea în rând simpatizanților noștri, suntem la un protest politic”, a declarat Dragnea.

Mă consider o persoană foarte cinstită, o persoană care a fost condamnată pe marginea unui dosar politic, inițiat de un procuror care și-a uzurpat calitățile oficiale și care, la ora asta, eu, cel condamnat, nu are hotărârea care să-i spună de ce a fost condamnat. Daca vi se pare normal ca după zece luni un om în România să nu știe pentru ce a fost condamnat, pe de o parte, pe de altă parte, o hotărâre incompletă, la care lipsește expunerea și motivarea. Codul de procedură penală spune, practic, că acea hotărâre nu există. Și, ca să închei: eu nu am furat nimic”, a spus Liviu Dragnea.

„Fac apel la calm. La Cotroceni s-au strâns oameni, teama mea e ca acolo va fi un bulgăre de zăpadă, vreau să facem tot posibilul să nu escaladeze. (...) Guvernul nu are de ce să demisioneze. Ministrul Grindeanu și Florin Iordache vor avea o discuție după moțiunea de cenzură”, a declarat Liviu Dragnea.

„Eu repet ce am spus mai devreme. Cred că trebuie o dezbatere, nu neapărat în Parlament, ci undeva, dacă Academia va accepta, la care să participe şi experţi străini, dar foarte important, asociaţiile magistraţilor şi orice alţi specialişti din domeniu, pentru că nu cred că strică cuiva această analiză. Este vorba de o analiză şi o dezbatere serioasa, bineînţeles cu argumente şi nu cu ţipete”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net