Bilanț tragic. Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundaţiilor din judeţele Vaslui şi Galaţi

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din județele Vaslui și Galați. Au murit peste 14.000 de păsări și peste 3.000 de alte animale domestice.

Peste 6.000 de păsări și aproape 3.000  de animale au murit în urma inundațiilor
Peste 6.000 de păsări și aproape 3.000 de animale au murit în urma inundațiilor

Inundațiile din județele Vaslui și Galați au făcut prăpăd! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis marți, 17 septembrie, că mii de animale au murit în urma inundațiilor de la sfârșitul săptămânii trecute. De asemenea, a precizat că s-au luat măsuri pentru a limita efectele inundațiilor asupra sănătății animalelor.

Au fost transmise instrucţiuni Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene (DSVSA) privind implementarea măsurilor de profilaxie generală şi specifică, ecarisare şi sănătate publică, pentru a preveni şi limita efectele inundaţiilor asupra sănătăţii animalelor. Potrivit monitorizării realizate de Celula de Criză din cadrul ANSVSA, cele mai afectate zone se regăsesc în judeţele Vaslui şi Galaţi, unde există peste cinci mii de gospodării care deţin animale”, au declarat reprezentanţii ANSVSA. 

Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundaţiilor

În dezastrul provocat de inundațiile din județele Vaslui și Galați, unde există peste 6.500 de gospodării, au murit până în data de 19.09.2024, conform notificărilor din teren, 3.203 animale, 75 de bovine, 27 de cai, 1.888 de ovine, 364 de caprine, 564 de purcei și 14.066 de păsări. La aceste numere se adaugă 159 de câini, 128 de iepuri și 291 de familii de albine.

Autoritatea menţionează că toate localităţile afectate de inundaţii sunt acoperite din punct de vedere al acţiunilor sanitar veterinare de câte o Circumscripţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru asistenţă.

În funcţie de concluziile comisiilor de inventariere şi de analiza de risc, DSVSA va dispune măsuri/restricţii sanitar veterinare suplimentare, în vederea asigurării unui status epidemiologic liber de boli infecto-contagioase la nivelul judeţului.

Situaţia mortalităţilor şi a dispariţiilor este în dinamică, a mai anunțat DSVSA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
Inger pazitor jpg
mohamed al fayed gettyimages jpg
actibild copii shutterstock1 jpg
lillie langtry captura video jpg
avion delta airlines jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net