România îngheață la – 25 de grade. Ne așteaptă încă opt zile de ger

Ultima actualizare:

Temperaturile extrem de scăzute nu ne vor părăsi încă o săptămână de acum încolo. Meteorologii atrag atenția că valul de frig va dura până la 26 ianuarie și vom avea parte de până la – 20 de grade Celsius în termometre. Iată cum va fi vremea în următoarele opt zile!

UPDATE: Nouă atenționare Cod galben. Temperaturile scad până la - 25 de grade

Meteorologii ANM au emis cod galbe de ger pentru București și 19 județe din centrul, sudul și estul țării, valabilă de azi până joi la ora 10.00. Temperaturile vor coborî în unele zone chiar şi sub -25 de grade, iar urgia va lovi următoarele județe: Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Covasna, Harghita, Braşov, Sibiu, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Giurgiu, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu.Iarna își arată abia acum colții. Meteorologii avertizează că frigul instalat pe teritoriul României se va menține până în jurul datei de 26 ianuarie, în majoritatea regiunilor. Conform prognozei Administrației naționale de Meteorologie, în sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger, cu minime de –15 până la –10 grade, iar izolat în Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice în jurul a –20 de grade. Noaptea trecută s-au înregistrat –18 grade Celsius în zona centrală a țării, iar în prima parte a zilei de azi temperaturile se mențin la valori extrem de scăzute. În Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, temporar, vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 45-50 km/h, și izolat va depăși 60 km/h în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

În această dimineață, județul Dolj (inclusiv municipiul Craiova) se află sub cod galben de ceață. Se circulă cu dificultate pe drumurile naționale și europene, iar vizibilitatea coboară pe alocuri sub 50 de metri.

Temperaturi în țară azi noapte și în această dimineață:

București, ora 2.00: - 16 grade; ora 7.00: - 18 grade

Miercurea Ciuc, ora 2.00: - 13 grade; ora 7.00 - 16 grade

Arad, ora 2.00: - 5 grade; ora 7.00: - 10 grade

Baia Mare, ora 2.00: - 12 grade; ora 7.00: - 12 grade

Cluj-Napoca, ora 2.00: - 10 grade; ora 7.00: - 11 grade

Brașov, ora 2.00: - 13 grade; ora 7.00: - 15 grade

Craiova, ora 2.00: - 5 grade; ora 7.00: - 7 grade.

Școlile rămân închise în județul Tulcea

Elevii se întorc în bănci azi, după o zi liberă obținută în urma deciziei inspectoratelor școlare de a-i ține departe de urgia vremii. Ministerul Educației a anunțat că vor fi redeschise școlile din București și județele Harghita, Giurgiu și Ilfov. În replică, conducerea Inspectoratului școlar județean Tulcea a decis să prelungească vacanța elevilor cu încă o zi din cauza drumurilor impracticabile și a nămeților.

În același timp, autoritățile din alte nouă judeţe au anunțat că mențin închise școlile dni localitățile care au cel mai mult de suferit din cauza viscolului și ninsorii.

Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei); Constanţa (32 de unităţi de învăţământ); Ialomiţa (19 unităţi de învăţământ); Buzău (o unitate de învățământ); Călăraşi (6 unităţi de învăţământ); Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural); Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural şi din orașul Murgeni); Vrancea (6 unităţi de învăţământ); Dâmboviţa (9 unităţi de învăţământ).

Autostrada Soarelui și 6 drumuri naționale, închise

Autostrada spre Constanța rămâne închisă din cauza ninsorii, pe sectorul Lehliu-Fetești, în vreme ce între București și Lehliu se circulă cu dificultate din cauza ceții. Tot închise erau azi dimineață la ora 9.00 și următoarele drumuri naționale:

DN3 Ostrov (jud. Constanța) - Băneasa (jud. Constanța);DN22F Horia - Nalbant (județul Tulcea);DN22A pe tronsoanele Topolog (jud. Tulcea) - Hârșova (jud. Constanța) și Cataloi - Nicolae Bălcescu (jud.Tulcea);DN22 Isaccea - Somova (jud.Tulcea);DN24D Cuca (jud. Galați) - Tulucești (jud. Galați).Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla - Svinița, în județul Caraș-Severin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
Destinații de plajă toamna în Europa Colaj
image
actualitate.net
image
actualitate.net