O reţetă gustoasă pe zi: Deliciu cu nuci şi ciocolată
Pentru aluat
350 g făină
4 linguri cacao
200 g zahăr
2 ouă
200 g unt
200 g smântână
200 ml apă
1 lingură lichior
1 praf sare
Pentru cremă
250 g ciocolată
200 g smântână dulce pentru frişcă
300 g nuci mărunţite
Pentru glazură
50 g unt
100 g nuci zdrobite
3 linguri lapte
200 g zahăr pudră
1 lingură lichior
1-2 linguri cacao
Preparare
1. Într-o oală, combini pudra de cacao cu untul şi apa şi o pui la foc mic 5-7 minute, amestecând
continuu.
2. Mixezi ouăle cu smântâna, lichiorul şi compoziţia răcită de unt cu cacao. Adaugi treptat făina, zahărul şi sarea. Împarţi aluatul în 3 părţi egale şi torni fiecare parte de aluat în tăvi tapetate pe care le coci aproximativ 30 de minute, până trec testul scobitorii.
3. Pentru cremă, rupi ciocolata în bucăţi mici şi o topeşti pe baie de aburi. Adaugi smântâna
dulce bătută în prealabil până se face o cremă densă. Fiecare foaie o ungi cu crema de ciocolată
şi presari nuci mărunţite.
4. Pentru glazură, combini untul cu pudra de cacao, laptele şi le pui la foc mic până se topeşte untul. Laşi amestecul pe foc până începe să fiarbă, apoi opreşti aragazul. Adaugi zahărul pudră şi lichiorul. Acoperi
prăjitura cu glazura obţinută, iar deasupra decorezi cu nucile mărunţite.
5. Dai prăjitura la frigider 5 ore înainte să o serveşti.