Așa te tratezi de boala de reflux!

Ultima actualizare:

    Persoanele care se culcă la mai puţin de 3 ore după cină sunt de 7 ori mai predispuse la indigestie acidă.www.clicksanatate.ro
Persoanele care se culcă la mai puţin de 3 ore după cină sunt de 7 ori mai predispuse la indigestie acidă.www.clicksanatate.ro

Simptome precum arsurile la stomac și senzația că mâncarea îți vine înapoi pe gât sunt specifice afețiunii de reflux gastroesofagian. Câteva măsuri te ajută să o ameliorezi.

Refluxul gastroesofagian apare ca urmare a slăbirii valvei musculare de la baza esofagului. În mod normal, această valvă împiedică ieșirea sucurilor digestive și a alimentelor din stomac. Slăbirea sau deschiderea ei parțială permite trecerea acizilor din stomac în esofag. Apare atunci o senzație de arsură în gât sau în piept, sub stern. Cu timpul, arsurile la stomac se transformă într-o afecțiune mai severă: boala refluxului gastroesofagian (BRGE). Iată câteva strategii pentru a combate regurgitările acide și a ameliora simptomele bolii!

1. Slăbește

Conform unor cercetări medicale, slăbirea cu 14 kilograme reduce cu 40% episoadele de reflux acid. Excesul de grăsime exercită presiune pe abdomen și, implicit, asupra sfincterului esofagian, valva care îl leagă de esofag. Cu fiecare kilogram în minus, presiunea se reduce.

2. Dormi cu capul mai sus

Înălțarea căpătâiului patului cu câțiva centimetri reduce numărul episoadelor de reflux acid și le scurtează durata.

3. Evită să mănânci înainte de culcare

Un studiu efectuat în Japonia a relevat că persoanele care se culcă la mai puțin de 3 ore după cină sunt de 7 ori mai predispuse la indigestie acidă decât cele care se culcă la cel puțin 4 ore după masă. Prin urmare, dacă te culci la ora 22:00, nu mânca mai târziu de ora 18:00.

4.  Atenție la medicamente!

Unele medicamente sau suplimente alimentare pot determina relaxarea sfincterului esofagian. Printre acestea se numără antibioticele, antidepresivele, unele analgezice, benzodiazepinele, tranchilizantele, medicamente contra osteoporozei, dar și suplimente de fier, potasiu și vitamina C. Dacă ai reflux gastroesofagian, întreabă medicul dacă nu cumva unul dintre aceste medicamente îți accentuează disconfortul și dacă nu ar fi recomandat să îl înlocuiești cu un alt remediu.

Află pe clicksanatate.ro ce te sfătuiește medicul gastroenterolog!

Ponturi de mâncare sănătoasă la serviciu

Cum știi dacă bei suficientă apă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie și Zahara Globurile de Aur 2025 profimedia 0951994386 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Un deliciu: ciorbiţa  de fasole boabe jpeg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
diagnosticat cu Alzheimer Foto   Shutterstock png
crima romanca italia jpg
image png
turism bulgaria jpg
image png
Wedding Trends 2024   tendinte rochii de mireasa 2024   PR (13) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net