Când și cum se seamănă morcovul și pătrunjelul. Sfaturi esențiale pentru o recoltă bogată
Românii care au propria grădină cu siguranță știu deja cât de importantă este această perioadă din an pentru legumele și fructele noastre. Iar dacă ne dorim o recoltă bogată și gustoasă trebuie să știm precis când putem semăna morcovii și pătrunjelul.

Dacă ne numărăm printre românii care își cresc propriile fructe și legume, poate că deja am observat că există câteva produse pe care le vom crește mereu. Ele sunt foarte utile în bucătărie, iar pe lângă gustul bun pe care îl oferă preparatelor noastre, ele sunt și extrem de sănătoase. Iar în această categorie intră, fără doar și poate, morcovii și pătrunjelul!
Iar pentru o recoltă bogată, trebuie să știm că morcovul se seamănă, de obicei, la finalul lunii martie, ori la începutul lui aprilie. Solul deja trebuie să aibă o temperatură de 4 – 5 grade Celsius, iar pentru recolta de toamnă putem semăna această legumă în lunile iunie și iulie.
Ce trebuie să știe românii pentru o recoltă bogată
Pentru morcovi, solul trebuie să fie bine afânat, drenat și ideal ar fi să avem un pH cuprins între 5.8 și 6.8. Dacă avem un sol ușor, semințele se pot semăna la o adâncime de 1,5 – 2 centimetri, în timp ce în sol greu putem semăna la o adâncime de 1 cm. De asemenea, ar trebuie să există o distanță de 25 – 30 cm între rânduri.
În ce privește pătrunjelul, acesta poate începe să fie semănat odată cu sosirea lunii martie și putem continua chiar și până în august. În plus, pătrunjelul poate fi semănat și toamna, între septembrie și octombrie. Pentru o germinare mai rapidă, semințele trebuie înmuiate în apă caldă (de maxim 35 de grade) cu 24 de ore înainte de a fi plantate.
Sfaturile importante de care trebuie să ținem cont
Solul trebuie să fie bine drenat înainte de a semăna pătrunjelul, iar semințele pot fi puse la o adâncime de 1 – 1,5 cm. În ce privește distanța dintre rânduri, aceasta trebuie să fie de aproximativ 25 cm. Lăstarii ar trebui să apară după 15 zile, însă ar trebui să acoperim rândurile semănate cu o folie, până când apare planta.
Astfel, cu ajutorul acestor metode simple ar trebui să avem o recoltă bogată și delicioasă. Iar atunci când gătim, vom putea folosi morcovi și pătrunjel chiar din curtea noastră!