Ce boli se pot trata cu ajutorul mămăligii? Este un aliment mult mai sănătos decât am crede
Mămăliga este unul dintre cele mai emblematice alimente din bucătăria românească. Însă, un detaliu pe care poate că nu foarte mulți oameni îl știu este faptul că acest preparat este și foarte sănătos! De fapt, mămăliga poate fi un adevărat medicament natural, în anumite situații!

Mămăliga este una dintre cele mai simple și mai îndrăgite preparate din țara noastră. Indiferent dacă o consumăm numai cu brânză și smântână, sau adăugăm ingrediente mai complexe alături de aceasta, mămăliga va rămâne o mâncare simplă de făcut și foarte populară printre români.
Însă, nu trebuie să uităm de faptul că ea este și o mâncare foarte sănătoasă! De exemplu, cu secole înainte ca porumbul să ajungă în Europa, triburile amerindiene care se hrăneau cu porumb crud, sau pregătit în diferite modalități, trăiau mai mult decât comunitățile învecinate care nu foloseau acest aliment în dieta lor.
Mămăliga este mult mai sănătoasă decât am crede
Specialiștii au descoperit faptul că în boabele de porumb există substanțe derivate ale acizilor arahidicşi palmitic. Acestea sunt absorbite foarte ușor de organism, iar medicii ne spun că sunt și foarte bune pentru sănătate! Odată ce ajung în sângele nostru, substanțele de acest fel se transformă în hidroxiacizi, care ne ajută ficatul să neutralizeze substanțele toxice mult mai ușor.
În rândul popoarelor care consumă terci de porumb în fiecare zi, bolile hepatice sunt cu 10% mai rare comparativ cu restul populației. De asemenea, poate chiar mai surprinzător este faptul că acest aliment scade cu 60% riscul apariției bolilor psihice generate de disfuncții tiroidiene.
Este un tratament surprinzător de bun
Mai mult decât atât, poate că am auzit deja bunicii noștri vorbind despre faptul că mămăliga este foarte bună pentru sănătatea noastră. În popor se spune că trebuie să bem seara un terci cât mai subțire de mălai, în care să punem și o bucățică mică de unt. Acest tratament natural ar fi util împotriva durerilor de gât, cât și împotriva răcelii.
În plus, mămăliga ne oferă și o senzație de sațietate, așa că este perfectă pentru cei dintre noi care dorim să scăpăm de kilogramele în plus. De asemenea, unii oameni recomandă consumul de mămăligă și atunci când suferim de ulcer, sau de gastrită.