Castanele, tratament pentru varice. Ceea ce le recomandă este conţinutul bogat în substanţe care acţionează benefic

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Atât castanele comestibile, cât şi cele sălbatice pot fi de folos în tratarea multor boli. Ceea ce le recomandă este conţinutul bogat în substanţe care acţionează asupra vaselor de sânge, asupra sistemului nervos şi celui muscular.

Castanul comestibil tratează varicele şi tromboza. Se foloseşte tinctură preparată din 250 g de castane cu coajă într-un litru de alcool de 40%, care se lasă la macerat 14 zile, după care se strecoară. Intern se consumă 10-15 picături pe zi. Extern se aplică în afecţiuni hemoroidale, varice şi flebite şi sub formă de frecţii. Fructele sunt recomandate în probleme cardiovasculare, renale, venoase sau arteriale, în cazul varicelor şi al hemoroizilor, dar şi al depresiilor. Astfel, o farfurie cu piure de castane dulci, îndulcit cu miere, înainte de micul dejun şi de cină, timp de câteva săptămâni, e un remediu bun pentru tratarea hemoroizilor şi a varicelor. Extractul din muguri de castan e drenor venos şi limfatic, în principal la nivelul membrelor inferioare, fiind folosit pentru tulburări trofice cutanate, edeme, probleme circulatorii venoase, de menopauză, celulită, colită şi rectocolită ulceroasă. Se iau câte 25-50 de picături, în puţină apă, de trei ori pe zi.

Castanul sălbatic se găseşte la marginea pădurilor, dar e cultivat şi în parcuri şi grădini, ca arbore ornamental. Rezultate bune au fost obţinute de sâmburii de castan sălbatic în tratamentele pentru hernie de disc, spondiloză, sciatică şi sechele după fracturi. Sunt eficiente în tulburările circulatorii periferice (varice, ulcere varicoase), cresc rezistenţa pereţilor vasculari şi scad permeabilitatea vasculară. Pentru toate aceste afecţiuni se poate folosi şi infuzia, preparată din două linguriţe cu frunze şi fructe uscate la o cană cu apă clocotită. Se lasă 15 minute şi se bea de trei ori pe zi. Se poate întrebuinţa şi sub formă de băi şi cataplasme. Tot pentru uz extern, este eficient şi unguentul, obţinut astfel: se fierb castanele după ce au fost curăţate de coajă, se pasează până se obţine o pastă şi apoi se adaugă orice grăsime în proporţie egală cu amestecul obţinut.

Piure de castane pentru întărirea sistemului imunitar

500 g de castane, 300 ml de lapte degresat, o lingură cu vanilie şi trei linguri cu ulei de măsline. Se fierb castanele, iar miezul lor se trece prin maşina de măcinat. Pasta obţinută se adaugă la celelalte ingrediente şi se amestecă până se omogenizează compoziţia. Separat, se poate prepara un sirop din 40 g de zahăr, 75 ml de apă şi două linguriţe cu rom. Se fierb ingredientele la foc mic până se îngroaşă siropul, iar după ce se răceşte se adaugă în pasta de castane. Zilnic se consumă câte 6 linguri, timp de patru săptămâni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nepoții Regelui Suediei profimedia 0947513002 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Coridorul Vasari din Florenta FOTO Shutterstock jpg
traditii de craciun   probr ro  jpeg
jasmine larsen rapunzel instagram jpg
nasterea domnului jpg
dimitrie tomozei captura video jpg
cafea turceasca istock jpg
Pahar pahare vin alcool FOTO Shutterstock
irene ghica şi errol flyn foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net