Cum îți îngrijești mâinile pe frig
Pielea mâinilor se usucă mai des în sezonul rece, de aceea, acum este nevoie de măsuri speciale de îngrijire. Află ce reţete naturale poţi pregăti acasă pentru a avea mâini catifelate!
Iarna, mâinile au mai mult de suferit, deoarece frigul afectează pelicula protectoare a pielii. Iată de ce mâinile se usucă atât de repede iarna şi uneori pielea de la acest nivel se poate fisura în lipsa îngrijirii corespunzătoare.
Mai ales în sezonul rece, alege un săpun blând hidratant şi spală-te cu apă călduţă, nu fierbinte. Purtarea mănuşilor, atât afară, cât şi pentru unele treburi casnice limitează efectul nociv al factorilor exteriori.
Miere şi lămâie
Ai nevoie de o linguriţă cu suc de lămâie, un gălbenuş, două linguriţe de miere şi o linguriţă cu ulei de măsline. Amestecă toate aceste ingrediente până ce obţii o pastă, pe care o aplici cu generozitate pe mâini. Se lasă 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
Pielea mâinilor va fi mai catifelată dacă le vei ţine într-un bol cu apă călduţă, în care ai pus câteva picături de ulei esenţial de trandafiri. De asemenea, poţi ţine mâinile într-un bol cu lapte încălzit, 30 de minute.
Mască regenerantă cu iaurt
Pielea mâinilor se va regenera mai uşor dacă o vei răsfăţa săptămânal cu o mască specială, pentru care ai nevoie de: o linguriţă cu fulgi de ovăz, o linguriţă de iaurt, o linguriţă de ulei de migdale dulci şi o lingură cu suc de lămâie. Aceste ingrediente se amestecă bine, iar pasta obţinută se aplică pe mâinile uşor umede şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte.
Mâinile uscate au nevoie de glicerină vegetală
Un tratament de efect dacă pielea mâinilor ţi s-a uscat prea mult poate fi obţinut din ulei de măsline şi glicerină vegetală, pe care o găseşti în magazinele cu produse bio sau organice. Amestecă o linguriţă de glicerină cu patru de ulei şi masează-ţi mâinile dimineaţa şi seara. Înainte de utilizare, amestecă bine compoziţia.
Află pe clicksanatate.ro mai multe trucuri pentru îngrijirea pielii uscate a mâinilor!