EXCLUSIV Dai 60 de lei şi te învaţă să găteşti un MasterChef
O ţară întreagă i-a admirat în primul sezon al concursului de gătit de la PRO TV, „MasterChef”, iar acum oricine poate învăţa să gătească ca ei. Petru Buiuca, primul MasterChef din România, şi doi foşti colegi au inaugurat joi seară proiectul la care visează de mai bine de un an.
De când a câştigat „MasterChef", Petru Buiuca a spus întotdeauna că nu-şi doreşte să lucreze într-un restaurant şi că visul lui este să aibă propria afacere, dar nimeni nu ştia ce pune el la cale, de fapt.
Când a anunţat că-şi deschide restaurant, nu a bănuit nimeni ce voia să spună cu acest lucru. Joi seară şi-a impresionat toţi prietenii atunci când alături de Alex Cîrţu şi Mehrzad Moghazehi a dechis larg uşile studioului de gătit „Hot", într-un mall din Bucureşti, unde începând de luni îi aşteaptă pe toţi cei care vor să înveţe să gătească cu adevărat.
Preţul unei şedinţe variază între 60 şi 100 de lei, în funcţie de tema culinară a zilei şi preparatele care vor fi realizate, acestea fiind afişate pe siteul studioului. „«Hot» este un studio de gătit, nu un restaurant. În fiecare zi vom avea o sesiune de gătit, iar sâmbăta două, în care timp de 2-3 ore, oricine poate învăţa reţetele noastre.
Petru Buiuca, Alex Cîrţu si Mehrzad Moghazehi
Înscrierile se fac online, pe hotstudio.eu, unde vor fi afişate şi temele culinare pentru fiecare zi. La final, toată lumea va mânca ceea ce s-a gătit", a declarat Petru.
Mehrzad a explicat exact cum va arăta o zi la „Hot". „Ziua este cafenea, iar la prânz facem aceste sesiuni de gătit. În fiecare zi, unul dintre noi va fi de serviciu şi se va ocupa de curs, iar seara va găti live, pe loc, în faţa clienţilor, un anumit preparat", a spus acesta. Şi, pentru a demonstra tuturor de ce sunt în stare, la deschiderea studioului de gătit, Petru, Alex şi Mehrzad şi-au întâmpinat invitaţii cu mousse de cannabis, o cremă făcută din celebra cânepă indiană.
Anul acesta, trofeul „MasterChef" şi premiul de 50.000 de euro au fost câştigate de Aida Parascan. Aceasta s-a implicat trup şi suflet într-o afacere culinară din Buzău, oraşul ei natal. Aida este managerul unui restaurant din localitate, unde s-a preocupat îndeaproape de pregătirea bucătarilor. Din cauza acestui proiect, Aida stabilită de mulţi ani în Italia, a revenit în România şi a anunţat că va mai sta cel puţin până în septembrie.