10 ani de la moartea actorului de comedie Nae Lăzărescu, unul dintre cei mai mari actori români

Ultima actualizare:

Se împlinesc 10 ani de la moartea unuia dintre cei mai mari actori români de comedie. Nae Lăzărescu a fost vreme îndelungată partenerul de scenă al lui Vasile Muraru, formând unul dintre cele mai iubite cupluri de comedie. Actorul de comedie Nae Lăzărescu s-a născut la 30 ianuarie 1940, la Bucureşti. Ultimii ani de viață i-a trăit în sărăcie, într-un apartament mic din cartierul bucureștean Titan. 

Nae Lăzărescu FOTO Mediafax

A iubit scena și femeile 

Nae Lăzărescu a murit de ciroză pe 19 decembrie 2013.

Comediantul a povestit în puținele interviuri acordate de-a lungul vieții că nu l-au interesat bogățiile, banii și că a risipit ce a câștigat pe femeile din viața lui.

Am avut cinci neveste. Am ţinut la toate şi sunt ale dracului de multe! Eu fiind un om sărac, cu lefuri de mizerie. Moldoveanca însă m-a potolit“, povestea Lăzărescu, într-un interviu din 2011, publicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

A fost căsătorit de cinci ori, iar cel mai mare regret al vieții sale a fost că nu a avut copii. 

A fost pasionat de teatru încă din copilărie, când mergea la spectacole de estradă.

Cariera lui Nae Lăzărescu 

A studiat la Academia de Studii Economice din Bucureşti, şi acolo a debutat pe scenă, ca membru al unei brigăzi studenţeşti, potrivit biografiei de pe site-ul http://www.teatrultanase.ro/. A lucrat apoi la Rapsodia Română, la Secţia Estradă, scrie Agerpres.

Modele i-au fost comicii francezi Bourvil şi Fernandel, potrivit sursei amintite. La "Tănase", a jucat pentru prima oară în anul 1963.

A fost, totodată, scriitor, autor de texte memorabile pentru Revista românească, cunoscut publicului larg îndeosebi pentru scenetele de comedie realizate împreună cu partenerul său de scenă, actorul Vasile Muraru. Cei doi au debutat pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" în 1982 şi au jucat împreună în mii de spectacole.

A jucat, deopotrivă, în spectacole de teatru şi în filme. Din filmografia sa amintim: "Grăbeşte-te încet" (1981), "Şantaj" (1981), "Baloane de curcubeu" (1982), "Viraj periculos" (1983), "Căsătorie cu repetiţie" (1985), "Maşini" (2006), "Mama ei de tranziţie!?!" (2011). A jucat în numeroase spectacole, majoritatea pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase": "Bufonii regelui" (coautor), "Cheia succesului sau Titanic vals", "Cine râde... ăla eşti", "Dai un ban dar face" (autor), "Doctor fără voie", "Doi băieţi cu sticleţi", "Hai noroc, Tănase!" (coautor), potrivit site-ului cinemagia.ro.

În stagiunea 2012-2013, Nae Lăzărescu a jucat în spectacolele: "Revista revistelor", "Idolii femeilor", "Arca lui Nae şi Vasile", "Comedie pe Titanic", "Veselia nu-i în criză" şi "Piei, drace!!!", care a avut premiera la 31 ianuarie 2013.

La 26 octombrie 2012, cuplul Nae Lăzărescu-Vasile Muraru a fost sărbătorit la Sala Palatului, cu ocazia unui spectacol dedicat aniversării a 30 de ani de teatru, muzică şi film.

Vasile Muraru  si Nae Lazarescu Youtuve jpg

La 28 noiembrie 2013, cu prilejul "Galei Ambasad'or VIP", organizată de Revista VIP şi Centrul de Evenimente "Ambasad'Or Events", Nae Lăzărescu a fost recompensat cu Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră de actor şi pentru cea de scriitor în slujba Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

A murit la 19 decembrie 2013, la Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net