10.000 de credinciosi la „Bethleemul” României, cel mai sfânt loc de rugăciune al românilor

Ultima actualizare:

I se mai spune și „Bethleemul” României și este cunoscut ca fiind cel mai sfânt loc de rugăciune al românilor. Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei”, din apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța a fost în zi de mare sărbătoare înconjurată de aproape 10.000 de credincioși. Sărbătoarea a venit și cu o schimbare spectaculoasă a vremii. După mai multe zile de cod roșu de viscol, joi, 30 noiembrie, cerul s-a luminat și a ieșit soarele.

image

Locul magic, micuța peșteră a Sfântului Andrei

La fel ca în fiecare an, oamenii au ajuns la locul sfânt la primele ore ale dimineții, iar cei mai devotați au venit încă de miercuri la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei”. Nu au contat nici distanța și nici vremea aspră.

Slujba a avut loc în aer liber, lângă peștera Sfântului Andrei, un loc despre care dobrogenii spun că este magic. Se spune că Apostolul Andrei s-a odihnit în drumul său spre Grecia pentru un timp, iar peșterea i-a fost adăpost și lăcaș de slujire.

„Țara noastă este un pământ binecuvântat de Dumnezeu, cu un relief atât de variat și frumos. În acest pământ, Dumnezeu a pregătit un locaș, peștera, în care, venind Sfântul Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat, și-a găsit și loc de popas, de odihnă, dar și loc de slujire.

Peștera este prima biserică a neamului nostru, nefăcută de mână, cu cea mai profundă semnificație; este Betleemul neamului românesc pentru că, venind Sfântul Apostol Andrei, predicând și slujind aici, a adus pe Hristos. Pentru noi, Hristos S-a născut, a murit și a înviat la peștera Sfântului Andrei, pentru că acolo s-a făcut Sfânta Liturghie. Sfântul Apostol Andrei este părintele duhovnicesc al tuturor românilor”, a declarat IPS Teodosie, pentru Adevărul.

„Un vis împlinit”

Mii de pelerini străbat sute de kilometri ca să asiste la Sfânta Liturghie de la peștera din localitatea Ion Corvin și să se închine la sfintele moaște ale Apostolului Andrei. Anul acesta, au ajuns mulți tineri din București, Oradea, Suceava, Sibiu, Iași și Craiova, iar faptul că au reușit să ajungă în zi de sărbătoare la locul sfânt a fost o mare bucurie și un vis împlinit, au spus ei.

„Eu vin pentru prima dată aici din dorința de a fi mai aproape de locurile pe care Sfântul Apostol Andrei a pășit cu 2000 de ani în urmă. Sentimentele pe care le simt acum, datorită faptului că sunt acasă la Sfântul ocrotitor al țării noastre, sunt de recunoștință, bucurie și speranță”, spune cu emoție Denisa Lascău, președinte ASCOR Oradea.

Apostolul Andrei, sfântul care a creștinat România

Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida și era pescar, însă după ce a devenit ucenic al lui Iisus Hristos l-a chemat lângă el şi pe fratele său mai mare Simon, cel care va deveni ulterior Apostolul Simon Petru.

După Învierea Domnului, Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia în ţinuturile Bitiniei, Traciei, Macedoniei şi Sciţiei Minor, adică Dobrogea de astăzi, unde „s-a odihnit” înainte de a pleca spre Grecia, unde a fost martirizat.

Potrivit tradiției, Sfântul Apostol Andrei a simțit că este nedemn să fie răstignit la fel ca Domnul Dumnezeul său, așa încât el a implorat să i se facă o cruce de formă diferită. Crucea Sfântului Andrei, în formă de X, este un simbol al umilinței, al pătimirii și al martiriului, fiind cunoscută până în ziua de astăzi drept Crucea Sfântului Andrei.

Multă vreme, existența peșterii unde a poposit sfântul, venind de pe mare, a fost o legendă locală, transmisă din generație în generație, însă în anul 1943 a fost și descoperită. În 1944 a devenit oficial loc sfânt.

În inimile românilor, acesta este Bethleemul sau cristelniţa poporului român. În apropiere se află și izvorul Sfântului Andrei despre care se spune că a apărut după ce apostolul a bătut cu toiagul în piatră ca să ostoiască setea ucenicilor săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net