Citește astăzi acatistul Sfântului Andrei pentru a scăpa de necazuri. O rugăciune puternică pentru toți creștinii

Ultima actualizare:

Mâine, 30 noimebrie, este o zi importantă pentru credincioși. Biserica îl sărbătorește pe Sfântul Apostol Andrei, primul chemat de Hristos ca să-i fie ucenic și primul care l-a urmat ca ucenic, așa cum arată Evanghelia. În ziua sfântă, oamenii citesc acatistul Sfântului Andrei pentru a fi feriți de necazuri și probleme. 

Rostește acatistul Sfântului Apostol Andrei / foto: Pixabay
Rostește acatistul Sfântului Apostol Andrei / foto: Pixabay

Noaptea de Sfântul Andrei este destul de bogată în obiceiuri și superstiții care datează încă din bătrâni. Creștinii nu uită să le săvârșească și să citească și acatistul Sfântului Andrei. 

Rostește Acatistul Sfantului Andrei de 3 ori în această zi

Acatistul Sfântului Apostol Andrei este unul dintre cele mai puternice acatiste, înzestrat cu puterea de vindecare. El se citește în perioade grele, pline de necaz și suferințe:

Troparul Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, glasul al 4-lea:

Cel ce ai fost dintre Apostoli mai întâi-chemat şi lui Petru frate adevărat, Stăpânului tuturor, Andrei, roagă-te, pace lumii să dăruiască şi sufletelor noastre mare milă.

Condacul 1

Pe ucenicul cel întâi chemat şi următorul Pătimirilor lui Hristos, pe Andrei apostolul, fratele lui Petru, să-l lăudăm credincioşii, ca pe cel ce pe păgâni din înşelăciune i-a întors la botez. Pentru aceasta îi cântăm: Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Icosul 1

Sufletul meu cel tulburat de gânduri şi de cuvinte rele curăţeşte-l cu dumnezeiescul tău dar, care s-a sălăşluit întru tine, propovăduitorul lui Hristos Andrei, ca, fiind curat, cântare vrednică să izvorască aşa:Bucură-te, cel ce din pescar ai devenit apostol;Bucură-te, că mai întâi ai avut pe Sfântul Ioan Botezătorul ca dascăl;Bucură-te, că din ceata ucenicilor de Mântuitorul mai întâi ai fost chemat la darul apostolesc;Bucură-te, că te-ai făcut cu multă credinţă ucenic al lui Hristos;Bucură-te, că şi pe fratele tău, Petru, l-ai adus la Hristos;Bucură-te, că împreună cu toţi apostolii ai urmat Domnului;Bucură-te, că eşti dintre cei dintâi apostoli ai lui Hristos;Bucură-te, că ai păstrat dragoste încuviinţată către Domnul;Bucură-te, că pentru dragostea Lui, prin multe ţări L-ai propovăduit pe Dumnezeu dătător de viaţă;Bucură-te, că propovăduind la păgâni credinţa cea în Iisus Hristos, multe necazuri ai răbdat;Bucură-te, că ai fost bătut cu lemne şi cu pietre;Bucură-te, că sălbaticii aceia te muşcau;Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 2-lea

Cu cuvântul Evangheliei, Andrei prealăudate, din adâncul înşelăciunii ai vânat popoarele precum te-ai făgăduit Domnului Iisus Hristos, Cel ce te-a învăţat a vâna pe oameni la credinţa Lui. Pentru aceasta cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 2-lea

Cel ce eşti cetăţean de taină, însuţi văzătorule, şi ritor al cunoştinţei lui Hristos cel de negrăit, care ai luat de sus Duhul cel Sfânt, grăieşti în limbi şi împarţi darurile. Pentru aceasta lăudăm darul luat şi îţi cântăm acestea:Bucură-te, primitorule al Duhului Sfânt în limbi de foc;Bucură-te, că prin multe ţări ai mers din loc în loc;Bucură-te, că fiind sfâşiat de păgâni, Domnul Iisus te-a făcut sănătos;Bucură-te, că pe mulţi dintre cei mai buni creştini i-ai hirotonit episcopi şi preoţi;Bucură-te, că prin oraşe şi sate umblând şi propovăduind, pe mulţi i-ai făcut creştini;Bucură-te, că, după mulţi ani de propovăduire, la sfârşit ai ajuns la mucenicie;Bucură-te, că păgânii necredincioşi, chinuindu-te, pe cruce te-au pironit cu capul în jos;Bucură-te, că dumnezeiescul tău suflet la cer s-a dus;Bucură-te, că Domnul Hristos a pus scumpă cunună pe capul tău;Bucură-te, că toate cetele cereşti pentru încununare cântări preafrumoase au cântat;Bucură-te, că îngerii şi sfinţii cu bucurie în palatul tău osebit te-au aşezat;Bucură-te, al Preasfintei Treimi smerit închinător;Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!”, apare pe doxologia.ro

Cine a fost Sfântul Andrei? De ce i se spune „Ocrotitorul Romaniei”

Viața Sfântului Apostol Andrei
Viața Sfântului Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei, sărbătorit în data de 30 noiembrie a fiecărui an, este considerat ocrotitorul țării noastre. În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca această sărbătoare să apară în calendarul bisericesc însemnată cu cruce roșie. 

Apostolul Andrei a mai avut un frate, Sfântul Apostol Petru. Ei au fost fiii lui Iona, un pescar sărac din Galileea. Pescuitul le asigura hrana de toate zilele, până când l-au auzit pe Ioan Botezătorul cum predica și vestea în pustiul Iordanului venirea fiului lui Dumnezeu pe Pământ. 

El a început să predice Evanghelia în Asia Mică, urmând ca mai apoi să vină în locurile dintre Dunăre și Marea Neagră, acolo unde i-a creștinat pe strămoșii noștri geto-daci. De atunci, Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul neamului românesc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net