15.000 de lei restanţă, deşi e cu întreţinerea la zi
Povestea incredibilă a omului începe în anul 2008. Atunci, el a ales să-şi plătească întreţinerea prin Poştă şi prin intermediul contului bancar al asociaţiei. Asta l-a costat scump.
„Nu puteam să ajung niciodată la orele stabilite de asociaţie. Sâmbăta, între orele 12.00 şi 14.00, eu sunt la serviciu, iar soţia mea are grijă de nepoţi în afara oraşului. Aşa că mi-am plătit întreţinerea prin intermediul Poştei Române, dar nu au vrut să primească banii de la poştaş. Atunci, am trimis banii în contul bancar al asociaţiei, deschis la BCR. Nici atunci nu mi-au acceptat plata, ci au preferat să-mi încarce lista de întreţinere cu restanţe", ne-a mărturisit Stelian Banu.
În trei ani, omul a acumulat o restanţă de aproape 15.000 de lei, deşi în tot acest timp a făcut dovada că şi-a achitat dările în fiecare lună. Convins că e victima unui abuz, s-a adresat primăriei. Edilii sectorului 6 i-au promis, în decembrie 2008, că vor controla asociaţia şi că-l vor ţine la curent cu rezultatul anchetei.
Nu s-a întâmplat, însă, nimic. Atunci a acţionat asociaţia în judecată. În replică, reprezentanţii asociaţiei au apelat la un birou de executare silită pentru a recupera de la el banii datoraţi, care ar reprezenta restanţe, penalităţi şi fond de rulment. „Eu am plătit deja întreţinerea. Lună de lună. Acum o mai plătesc o dată?! Ce s-a întâmplat cu acei bani pe care i-am virat în contul asociaţiei? Unde s-au dus?", se întreabă încă Stelian Banu.
Cum puteţi plăti întreţinerea
Dacă programul dumneavoastră nu corespunde cu cel al casieriei asociaţiei, vă puteţi achita întreţinerea şi în alte moduri:
- prin ordin de plată sau foaie de vărsământ, direct în contul asociaţiei;- prin mandat poştal, pe adresa preşedintelui sau a administratorului;- prin curier poştal, la adresa preşedintelui sau a administratorului. Reprezentantul asociaţiei nu are dreptul să refuze plata.