7 sfaturi pentru un concediu reuşit cu copilul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mai ai puţin şi pleci la drum, aşa că trebuie să începi pregătirile. Dintre toate însă, bagajul copilului rămâne principala provocare. Mai sunt însă şi alte lucruri importante de care trebuie să ţinem cont atunci când plecăm cu micuţul în vacanţă. Click! îţi spune la ce trebuie să fim atenţi.

Nu-i schimba obiceiurile

Orice copil are tabieturile lui. Este bine să i le respectaţi şi în vacanţă. Copilul trebuie să aibă lângă el cât mai multe lucruri cunoscute, ca să nu se simtă „departe" de mediul lui obişnuit.

Aşa că, dacă vrei ca micuţul tău să fie cât mai liniştit pe toată durata vacanţei, încearcă să îi păstrezi cât mai mult tabieturile de acasă.

simeon stalpnicul png

Dacă are anumite preferinţe în ceea ce priveşte mâncarea, hăinuţele, jucăriile sau alte articole pe care iniţial ai fi vrut să le laşi acasă, încearcă să faci un compromis şi să le iei cu tine.

Nu uita trusa de prim-ajutor

Atunci când călătoreşti cu copiii, orice se poate întâmpla. Pentru a întâmpina orice situaţie, este necesar să ai la tine o trusă de medicamente, dar şi o trusă de prim-ajutor pentru răni şi arsuri.

Medicamentele împotriva diareei, împotriva durerii, un sirop de tuse, un spray nazal, plasturii nu trebuie să lipsească din bagajul tău.

Pe lângă acestea adaugă şi sprayul împotriva insectelor şi dispozitivele care elimină ţânţarii, crema cu protecţie solară şi cea care se aplică după expunerea la soare.

Ia haine lejere

Înainte de a împacheta lucrurile copilului, informează-te cum va fi vremea în zona unde îţi propui să mergeţi în vacanţă. O ţinută pe zi ar trebui să fie suficientă.

Cu toate acestea, ar fi indicat să iei cu tine şi două - trei ţinute în plus, în cazul în care copilul se murdăreşte. Fie că mergi la mare sau la munte, nu uita să iei cu tine un hanorac, un pulover şi o căciuliţă, în cazul în care seara va fi mult prea răcoare.

Transportă în siguranţă alimentele

Vrei să-i iei la drum şi mâncare? Evită dulciurile, cremele, sosurile, pentru că se pot încălzi. Luaţi fructe sau biscuiţi.

Dacă ai posibilitatea, ia cu tine o ladă frigorifică. Vei şti astfel că ţi-ai depozitat mâncarea în siguranţă. Dacă ai copil sub un an, ideale sunt borcănaşele cu mâncare „de-a gata", care se pot păstra la temperatura camerei.

Respectă-i orele de masă

Dacă tu poţi să te saturi dintr-o mică gustare în timp ce călătoriţi spre destinaţie, copilul tău va simţi nevoia să îşi menţină obiceiurile legate de alimentaţie.

simeon stalpnicul png

Micuţul trebuie să fie hidratat, aşa că oferă-i apă sau ceai neîndulcit pe tot parcursul călătoriei. Ideal ar fi să vă opriţi la prânz într-un loc unde poate mânca un preparat cald.

Ia-i jucării în maşină

Un drum lung cu maşina nu e tocmai pe placul prichindeilor. Este indicat să ai la îndemână jucăriile sale preferate, cărţile care îi sunt pe plac şi să te pregăteşti şi cu câteva jocuri pentru drum.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
carne de porc craciun jpg
bacalaureat jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net