8 sfaturi ca să prelungeşti viaţa maşinii tale

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fiecare dintre noi dorim să avem o maşină cât mai sigură şi într-o stare cât mai bună, chiar dacă nu mai este ca „scoasă din vitrină". Şi, pentru că nimeni nu-şidoreşte să scoată bani din buzunar pentru reparaţii trebuie să învăţăm cum să ne îngrijim maşina pentru a-i prelungi cât mai mult viaţa. Uite ce-i de făcut!

Verifică uleiul de motor

Citeşte şi:

S-a încuiat în maşina ridicată de «hingheri», dar n-a scăpat de amenzi

Maşina unui turist român a fost furată din parcarea unui hotel din Bulgaria

Uite cum va arăta şi cât va costa noul Logan! - FOTO

Uită-te sub capotă pentru a observa eventualele nereguli cel puţin o dată pe lună. Verifică cantitatea dar şi calitatea uleiului de motor. Schimbă uleiul de motor după aproximativ fiecare 10.000 de kilometri parcurşi sau în funcţie de ce specifică producătorul în cartea tehnică.

Schimbă periodic filtrele

Dacă nu schimbi la timp filtrele de ulei, de polen, de aer şi de combustibil rişti să crească comsumul maşinii dar să se deterioreze şi anumite componente ale motorului.

Astfel, dacă nu schimbi filtrul de ulei motorul se va uza în timp, presiunea uleiului în motor va scădea, maşina va consuma mult mai mult carburant şi în general va funcţiona necorespunzător.

Filtrul de combustibil îndepărtează impurităţile din benzină sau motorină. Este evident că un filtru vechi va deteriora anumite componente ale maşinii precum pompa de injecţie şi injectoarele.

Filtrul de aer protejează împotriva prafului şi a impurităţilor din atmosferă prevenind uzura componentelor electronice ale motorului. Nu în ultimul rând, filtrul de polen protejează habitaclul de praf, noxe şi bacterii care pătrund din exterior.

Spală maşina mai des

Spală maşina o dată la două sau patru săptămâni în ­funcţie de locul în care aceasta este parcată dar şi de condiţiile meteo. Ai mare grijă la excrementele păsărilor care, dacă nu sunt imediat îndepărtate de pe caroserie, pot deteriora vopseaua. Acestea se şterg cu o cârpă moale şi umedă.

Rotaţi periodic anvelopele

O dată pe sezon este indicat să schimbi între ele anvelopele. Motivul? Acest procedeu reprezintă o parte importantă a întreţinerii pneurilor şi asigură o uzură uniformă a acestora. Această procedură se realizează într-un service auto deoarece, ulterior, trebuie echilibrate roţile.

Atenţie la zgârieturi şi rugină!

Dacă maşina ta prezintă o zgârietură mică pe caroserie, examineaz-o şi repar-o cât mai repede pentru a preveni instalarea ruginii. Dacă zgârietura este adâncă, va trebui să şlefuieşti suprafaţa şi să o tratezi cu produse de calitate înainte să o vopseşti.

Foloseşte husa!

Este recomandat să acoperi maşina cu o husă atunci când nu o tii în garaj şi nici nu o foloseşti foarte des. Mai ales în această perioadă, din copaci cad flori şi muguri.

Nu mai vorbim despre murdăria lăsată de păsări pe capota maşinii tale şi nici despre praful care se adună pe geamuri.

Nu uita de revizii

Nu uita că o dată pe an sau la un anumit număr de kilometri parcurşi specificaţi de producător maşina ta trebuie dusă la o revizie generală. După caz, vor fi înlocuite filtrele, uleiul, cureaua de distribuţie etc.

Ceruieşte cu produse de calitate

Maşina trebuie ceruită o dată la 6 luni până la un an. De asemenea, urmăreşte instrucţiunile produsului pe care îl vei folosi în acest sens.

Produsele de ceruire folosite pentru protejarea caroseriei pot include următoarele tipuri de ceară: ceară vegetală, ceară animală, ceară din produse petroliere, ceară sintetică şi ceară minerală. Indiferent de formă, o ceară bună va da strălucire vopselei şi o va proteja.

«Dacă nu faci reparaţiile la timp, plăteşti dublu»director de marketing Claudiu Peşa, Şama Service Group

Claudiu Peşa, director de marketing Şama Service Group, ne dă câteva sfaturi de care este bine să ţinem cont în cazul în care deţinem o maşină foarte veche.

„În cazul în care eşti proprietarul unei maşini foarte vechi, cu foarte mulţi kilometri la bord, întreţinerea autoturismului trebuie să fie mult mai atentă. Schimbă la timp filtrele, uleiul, verifică plăcuţele de frână, direcţia şi suspensiile. Dacă nu repari la timp o defecţiune cât de mică, după o vreme alte părţi ale motorului ar putea să se defecteze, iar atunci vei scoate şi mai mulţi bani din buzunar pentru reparaţii".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie stranut  jpg
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net