A învins trăsnetul!

Ultima actualizare:

    Ştefan Ionescu, supravieţuitor: "M-am aruncat la pământ ca să iasă curentul din mine”"
Ştefan Ionescu, supravieţuitor: "M-am aruncat la pământ ca să iasă curentul din mine”"

Un buzoian a supravieţuit miraculos după ce trăsnetul i-a intrat prin umăr şi i-a ieşit prin călcâie, în plin câmp. Consăteanul care îl însoţea şi calul de la căruţă nu au avut acelaşi noroc.

Ştefan Ionescu (62 de ani), din localitatea Grebănu, judeţul Buzău, a plecat miercuri dimineaţă la tarlaua cu lucernă din Joiţa, localitate aflată la 5 kilometri distanţă de satul unde locuieşte.

Ion Michiu (61 de ani) şi calul înhămat la căruţă au murit loviţi de trăsnet

simeon stalpnicul png

Era însoţit de consătenii săi, Nicuşor Ghiţulescu (55 de ani), paznic la cultura de lucernă, şi Ion Michiu (61 de ani), un vecin.

Au apucat să cosească o parcelă destul de mare, însă o vijelie iscată din senin le-a întrerupt munca. Au urcat în căruţă şi atunci s-a produs tragedia.

„Dintr-o dată, o săgeată parcă ne-a dat cu foc. L-am văzut pe Nicuşor, culcat pe spate, în căruţă. Apoi am urmat eu. M-am aruncat la pământ, cu ultimele puteri, ca să se scurgă curentul din mine. Aşa am scăpat. Nu puteam să merg la început. Mâna dreaptă nu puteam să o mai mişc iar piciorul parcă era rupt, de la genunchi, fiindcă nu îl mai simţeam deloc. Apoi a venit ambulanţa, mi-a luat tensiunea şi mi-am revenit. Dumnezeu a vrut aşa, să mai trăiesc", mărturiseşte Ştefan Ionescu.

Singurul martor la tragedie este în stare de şoc. " Eram în spatele căruţei. Am văzut săgeata de foc între Nicuşor şi Ştefan. N-am crezut că scapă vreunul. Până şi calul înhămat la căruţă a murit", a spus Ion Michiu. Medicii susţin că a fost un adevărat miracol.

„Şansa de supravieţuire depinde de traseul curentului prin corp. Când cordul este traversat de milioane de volţi, se opreşte. Şansele ca o persoană să supravieţuiască sunt de una la un milion", ne-a declarat dr. Horia Banu, directorul Agenţiei de Sănătate Publică Buzău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net