Agheasma alungă bolile

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În fiecare an, în a şasea zi a lunii ianuarie, este prăznuită Boboteaza, moment în care se sfinţesc apele. Agheasma mare, cum mai este ea numită, are puteri miraculoase şi nu se tulbură niciodată. Află din revista "Click! pentru femei" cum îţi poate fi de folos!

Te ocroteşte de rele

Timp de opt zile de la sfinţire, în fiecare dimineaţă, pe nemâncate, credincioşii iau o gură din apa sfinţită, şi se închină.

Este mare păcat să bei din agheasma mare după ce ai mâncat, să o arunci sau să o verşi.

După data de 14 ianuarie, apa sfinţită se păstrează la icoană, într-o sticluţă curată, cu un fir de busuioc în ea.

Bucureşti. La Patriarhie, mii de oameni se adună  la cozi, dis-de-dimineaţă, pentru a lua în sticle apă sfinţită

image

Înfrunţi necazurile mai uşor

Când credincioşii aveau necazuri mari sau simţeau că se apropie un pericol asupra lor, luau puţină apă sfinţită şi dădeau şi celor din familie.

Aceasta îi proteja de toate gândurile rele care vin odată cu greutăţile vieţii.

Vezi aici prognoza meteo

Are puteri vindecă­toare

Pentru că această apă are în ea puterea Sfântului Duh, face adesea minuni. Există de mult credinţa că bolnavii se pot însănătoşi dacă beau chiar şi o gură din apa sfinţită dimineaţa, pe nemâncate.

De asemenea, cei care au avut dureri de cap sau de stomac şi nu au putut ajunge la biserică, dar au băut apă sfinţită, s-au pus mai repede pe picioare.

Tot despre agheasmă se spune că vindecă patimile şi dezleagă păcatele, fiind benefică celor care suferă din cauza dependenţelor de orice fel.

Crucea prinsă din Dunăre aduce noroc şi sănătate

Galaţi. Sărbătoarea Bobotezei vor avea loc, ca în fiecare an, pe Faleza Dunării. Participanţii vor asista la sfinţirea apei de către Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun.

Serviciul religios este urmat de prinderea crucii de lemn. Acela care prinde crucea va avea parte tot anul de sănătate, noroc şi belşug. Aghiazma de la Bobotează se foloseşte şi la stropirea curţilor şi a caselor şi la adăpatul animalelor.

Dolj. În comunele doljene Moţăţei şi Galicea Mare, de Bobotează se botează caii. Animalele sunt împodobite şi duse la biserică, iar după slujbă participă la întrecere.

În noaptea spre Sfântul Ion, oltenii din Ciupercenii Noi îşi păzesc fântânile, iar spre dimineaţă îşi pregătesc crenguţe împodobite, iau apă şi pleacă prin sat cu Iordanul, iar când termină lasă crenguţele în cimitir.

Timiş. Printre practicile populare de Bobotează se numără şi piftiile, gătite în 5 ianuarie, cheraleisa - ultimul colindat, turtiţele gătite din seara de 5 pentru ca fetele să-şi viseze viitorul soţ, cât şi busuiocul pus sub pernă în seara din 6 spre 7.

Neamţ. Locuitorii se grăbesc să-şi termine treburile gospodăreşti până în ajunul Bobotezei pentru că, după aceea, nu-şi vor mai putea spăla hainele timp de opt zile, deoarece apa potabilă este sfinţită.

Mehedinţi . Tinerii se aruncă în Dunăre după crucea aruncată de preot.  Câştigătorul de anul trecut a fost Dumitru Duroi, de 26 de ani.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
image
actualitate.net
image
actualitate.net