Amintiri din epoca de aur: Dragoste în timpul liber
"Amintiri din Epoca de Aur" ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor '80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască perioadei, informează www.filmoteca.ro.
Poveştile Amintirilor îşi propun să recupereze amănuntele uitate din copilaria celor care s-au născut ca decreţei şi care trăiesc astăzi cu nostalgia obiectelor, muzicii şi obiceiurilor tinereţii lor: - cântatul imnului la începutul orelor- lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale- fericirea de a avea o banană de Crăciun- încercarea de a economisi monezi de un leu şi trei lei la borcan- vândutul sticlelor goale pentru bani de buzunar şi multe altele.
"Dragoste în timpul liber", conţine scurtmetrajele "Legenda vânzătorilor de aer" (regia Cristian Mungiu), "Legenda şoferului de gâini" (regia Cristian Mungiu) şi "Legenda curcanului zburător", informează www.dob.ro.
Legenda vânzătorilor de aer
În anii 80, aproape că nu mai exista iniţiativă privată: toată lumea era salariată la stat. Dar unii oameni aveau idei. La uşa Crinei, încă elevă, sună Bughi, un băiat frumos, care îi cere un borcan cu apă. Crina i-l dă şi se avîntă alături de el într-un fel de Bonnie şi Clyde al sticlelor goale.
Legenda şoferului de găini
De ani de zile, Grigore, şofer la Avicola, transportă găini vii de la Baia Mare la Constanţa. Are un consemn: ştie că orice s-ar întîmpla, până seara trebuie să predea camionul sigilat la destinaţie.
Odată, înainte de Paşti, cineva îi fură pe traseu roţile de la camion. Grigore trebuie să înnopteze la un han şi deschide pentru prima dată camionul de păsări fără să bănuiască legătura între hangiţa de care îi place, încărcătura pe care o poartă şi viaţa pe care o duce.
Legenda curcanului zburător
O fată de la ţară are drept prieten un curcan pe care se străduieşte să-l înveţe diferenţa dintre cerc şi pătrat. Culmea e că şi reuşeşte.