Atenție la multivitamine. Cresc riscul de cancer cu 30%. Un studiu răstoarnă tot ce am știut până acum

Rezultatele unui studiu recent răstoarnă tot ce s-a știut până acum despre multivitamine și provoacă mari îngrijorări. Suplimentele alimentare care conțin vitamine sintetice ar fi de fapt nocive și ar putea să stea la baza declanșării unor cancere precum cel de plămâni, de sân sau prostată. Experții care au făcut cercetările spun că astfel de multivitamine ar trebui să fie marcate cu un avertisment de sănătate, a avertizat o organizație de caritate, citată de The Sun.

image

Multivitaminele „bombardează” organismul

Aceste suplimente ar trebui să fie disponibile doar pe bază de prescripție și să se restricționeze utilizarea lor pe termen lung, potrivit organizației Killing Cancer Kindly (KCK).

Se afirmă că aceste produse "bombardază organismul cu doze uriașe de nutrienți complet inutili", care acționează ca un "super-aliment" pentru celulele canceroase, ajutându-le să crească și să se înmulțească.

În schimb, vitaminele naturale din alimente nu prezintă pericol, deoarece sunt absorbite încet. Organismul ia doar ceea ce are nevoie înainte de a elimina restul.

KCK a declarat că există cercetări "convingătoare" care sugerează o legătură între consumul de vitamine sintetice și creșterea ratei de cancer la plămâni, prostată, colon și sân.

"Ne confruntăm cu o bombă cu ceas"

"La fel ca și antibioticele, vitaminele ar trebui utilizate cu chibzuință, fiind luate doar de cei care au o deficiență de vitamine diagnosticată și doar atât timp cât este necesar pentru a restabili sănătatea", a declarat dr. Mohammad Muneeb Khan, oncologul britanic.

Potrivit unei statistici recente, aproape jumătate dintre britanici iau un supliment zilnic, care de obicei conține un spectru larg de compuși organici pe care producătorii îi numesc "esențiali".

Până acum, suplimentele erau considerate sigure de folosit.

Studiile au arătat de mult timp că o dietă variată și echilibrată furnizează toate vitaminele de care are nevoie o persoană.

Se spune că riscul este același pentru toți adulții, indiferent dacă duc o viață sănătoasă în alte privințe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net