Becali, reclamat la CNCD de ambasadorul Israelului în România pentru declarațiile iresponsabile privind războiul

Ultima actualizare:

Becali s-a băgat în necaz cu o „analiză” despre războiul din Israel. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, l-a reclamat pe Gigi Becali la CNCD după ce acesta s-a lansat într-o analiză iresposabilă privind războiul. Întrebat de jurnaliști despre situația conflictuală, la câteva zile după atacul grupării teroriste Hamas, patronul FCSB a făcut afirmații de o gravitate extremă. Printre altele el a spus: „orice război e în avantajul nostru, al românilor”. Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discrminiării (CNCD), a declarat la Prima News că „analiza“ geopolitică a lui Becali a adus un caz pe masa CNCD.

becali webp

Declarațiile lui Gigi Becali

La trei zile după ce Hamas a atacat Israel, ucigând într-o singură zi 1.400 de civili, Gigi Becali, chestionat de jurnaliști pe tema războiului din Israel, a făcut unele declarații șocante.

„Evenimentele din Israel… Excluzând faptul că mor oamenii și nu e bine, orice război e în avantajul nostru, al românilor. Și la fotbal, și economic. Nu o să aibă chef de fotbal (n.r. – jucătorii naționalei Israelului, echipă cu care România se bate pentru calificarea la Euro 2024).

Economic, sunt 500.000 de evrei care o să vină în România. Le e frică. Au bani, au aia… O să cumpere case. Dar nu va dura mult. Evreii conduc lumea și tu te pui să îi ataci pe ei? Le ataci copiii pe acolo? Îi lasă și maximum 5 luni îi va spulbera. Se va alege praful de Fâșia Gaza! Așa văd eu. O să-i spulbere. Miliardele sunt la ei. Conduc lumea! Cum să te iei cu ăia? E ca și cum m-aș bate eu cu Manchester City”, a declarat Gigi Becali la trei zile după începerea războiului în Israel.

Ce a spus președintele CNCD despre declarațiile lui Becali

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discrminiării a dezvăluit într-un interviu televizat că „analiza“ geopolitică a lui Becali a adus un caz pe masa CNCD.

„Pot să vă spun că am primit plângere la CNCD din partea ambasadorului Israelului cu privire la declaraţiile patronului FCSB cu privire la conflictul din Israel şi consecinţe şi mai ştiu eu ce, că toată lumea este expertă acum în Orientul Mijlociu şi nu a fost niciodată în Orientul Mijlociu.

Poate ajungem ca în mod individual persoanele sunt sancţionate.(..) Până nu ajungem la răspunderea individuală a acestor manifestări nu vom face un progres”, a declarat Csaba Asztalos, scrie Adevărul.

Totodată, Asztalos a lăudat demersul clubului Rapid, care a depus plângere penală împotriva suporterilor FCSB pentru anumite bannere rasiste.

„Aşa se face peste tot în Europa, nu putem să lăsăm sportul ca o arenă a incitărilor de ură şi discriminare. Până nu se aplică sancţiuni în care cluburile într-adevăr să simtă, nu vom face niciun progres. Şi nu e vorba acum de un club sau altul, că nu am nimic”, a mmai spus Csaba Asztalos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net