Româncă din Israel, șocată de infernul bombardamentelor! „Plouă” cu amenințări din toate direcțiile

Tot mai mulți români fac mărturii terifiante. După o săptămână de război și teroare în Israel, oamenii trăiesc un adevărat infern. O româncă stabilită în Țara Sfântă a vorbit despre oamenii care se tem pentru viața lor și caută locuri să se adăpostească.

Româncă din Israel, șocată de infernul bombardamentelor / Foto: Colaj Profimedia
Româncă din Israel, șocată de infernul bombardamentelor / Foto: Colaj Profimedia

O româncă, Roxana Perez, stabilită în Israel a vorbit despre oamenii care se tem pentru viața lor și caută locuri să se adăpostească. Toți așteaptă intrarea terestră a armatei israeliene în Fâșia Gaza.

„Amenințările sunt din toate direcțiile”

„Totul este foarte confuz. Momentan nu se știe absolut nimic. Amenințările sunt din toate direcțiile. Ieri seară, au fost niște alarme care, la început, s-a spus că sunt din partea de nord, după care s-a spus că sunt niște alarme adevărate, după aceea s-a spus că sunt false. Se așteaptă la intrarea terestră. La noi în oraș sunt trupe de militari care sunt pregătiți să intre.

Și noi am fost ieri bombardați. Orașul a fost bombardat. Din fericire, nu au picat bombe la noi. Nu s-a întâmplat nimic, au fost interceptate de antirachetă. Avem buncăr. Intrăm în buncăr și stăm cu copiii în buncăr. Așteptăm până trece.

Magazinele nu sunt deschise decât cele alimentare și cele care servesc populația în sensul acesta. Suntem tari și sperăm ca, de data aceasta, zilele astea și viețile care au costat populația Israel să nu fie degeaba”, a declarat Roxana Perez pentru Digi24.ro.

Apel disperat al româncelor prinse în iadul din Fâșia Gaz

„Suntem bine deocamdată. Nu am avut curent, nu am avut baterie. Abia acum am apucat să încarc și eu puțin la cineva. Nu știu cât mă va mai ține. Bombardamentele sunt foarte multe, foarte tari. Nu se mai termină. E dezastru. Încă suntem în casă, dar nu știm până când. Acum o oră s-au aruncat din avioane bilete în toată zona să plecăm. Deocamdată nu știu nimic... nimic",

„Locuiesc în Fâșia Gaza de 20 de ani. Familia mea este aici, soțul meu, copiii, nepoții. Rog foarte mult ministerul român de Externe și ambasada noastră din Ramallah să accelereze evacuarea noastră cât mai repede, deoarece stăm în pericol foarte mare, din cauza acestui conflict. În comunitatea noastră română, suntem aproape 100 de persoane, mulți au părăsit locuințele. Locuiesc în alte părți și pe la prieteni. Vă rog frumos să accelerați evacuarea noastră cât mai repede”, declarau două românce blocate în Fâșia Gaza și care cer cu disperare ajutorul autorităților de la București pentru a reveni în țară.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net