Tragedie în Israel: Românul cu dublă cetățenie, victima atacurilor Hamas, declarat mort

O tragedie inimaginabilă a lovit comunitatea românească din Israel, în urma atacurilor violente lansate de gruparea teroristă Hamas. Un român care apărea pe lista persoanelor dispărute a fost declarat mort, conform unor surse diplomatice. Aceasta a fost o veste cutremurătoare pentru familia acestuia.

Românul cu dublă cetățenie, victima atacurilor Hamas, declarat mort. Foto: Click.
Românul cu dublă cetățenie, victima atacurilor Hamas, declarat mort. Foto: Click.

Românul în cauză avea dublă cetățenie și era domiciliat în Israel, iar mama sa îngrijorată a fost cea care a alertat autoritățile cu privire la dispariția lui. "Până în acest moment, nu știm în ce condiții a dispărut românul. Ambasada noastră în Israel menține legătura cu familia. Avem în atenție toate solicitările primite din partea românilor din Fâșia Gaza", a declarat Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe.

MAE confirmă două decese

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat cu tristețe că aceasta nu este o singură tragedie, ci două. Potrivit declarației lor oficiale, "până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Este vorba despre persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, dar și de persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023."

Această veste tragică a adus un șoc comunității și a subliniat încă o dată impactul devastator al conflictului asupra vieților oamenilor. România și Israelul rămân unite în fața acestei tragedii, iar eforturile lor comune continuă pentru a sprijini familiile afectate și pentru a gestiona consecințele acestei pierderi neașteptate.

Aceste evenimente tulburătoare ne amintesc cu durere de prețul uman al conflictului și de necesitatea unei păci durabile și a soluțiilor diplomatice în această regiune. În aceste momente dificile, gândurile noastre sunt alături de familiile celor pierduți și de comunitatea lor în această perioadă de suferință profundă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net