Primele imagini cu tânăra cu origini românești, moartă în infernul din Israel. Avea numai 24 de ani

Război în Israel. Ziua 6. 158 de oameni, din 36 de ţări, sunt în continuare dați dispăruţi în urma masacrului de sâmbătă. Numărul victimelor confirmate a ajuns la 2.500 de morţi şi peste 8.000 de răniţi de ambele părţi. Au apărut și primele imagini cu Bruna, fata de 24 de ani, care a fost ucisă de luptătorii Hamas.

Numărul victimelor confirmate a ajuns la 2.500 de morţi şi peste 8.000 de răniţi Foto: Profimedia
Numărul victimelor confirmate a ajuns la 2.500 de morţi şi peste 8.000 de răniţi Foto: Profimedia

Cine era Bruna Văleanu, victima atacurilor grupării Hamas

Potrivit ultimelor informaţiii, printre victime se află și o româncă. Bruna avea 24 de ani şi era dată dispărută. Abia, ieri, părinţii au aflat că fiica lor a fost ucisă de luptătorii Hamas, scrie Observatornews.ro.

Tânăra avea cetățenie israeliană și s-a mutat din Rio de Janiero în anul 2015, pentru a studia la o universitate din Tel Aviv. Mama și sora tinerei de 24 de ani sunt românce stabilite în Israel.

Bruna Văleanu avea 24 de ani Foto: Instagram
Bruna Văleanu avea 24 de ani Foto: Instagram

Zone întregi, rase de pe fața pământului 

Tragedii sunt şi în Gaza, aflată sub blocadă totală. Acolo zone întregi de case au fost rase de pe fața pământului. Între timp, premierul israelian a anunţat că va forma un guvern de urgenţă şi un cabinet de război alături de unul din liderii opoziţiei, Benny Gantz. Cât despre iminenta intervenţie terestră în Gaza, aceasta va avea loc la momentul oportun, a spus ministrul Apărării.

Blocul din Așkelon, ultimele ținte ale militarilor Hamas

Un bloc din Așkelon se numără printre ultimele ținte ale militarilor Hamas. A rămas în picioare, dar cu greu mai poate fi locuit. „Casa se cutremura. Nu ştiam că am fost loviţi până nu am mers la acel apartament. Am ieşit şi am văzut că al doilea etaj era cuprins de flăcări", a declarat un locatar.

Supravieţuitorii atacurilor Hamas spun că de sâmbătă trăiesc sub teroare. Printre supravieţuitorii atacului sângeros din weekend este şi Rotem Mathias, care trăieşte acum graţie părinţilor săi.

Bilanț ziua 6 de război

Cel puțin 1.354 de persoane au fost ucise și alte 6.049 au fost rănite în urma loviturilor israeliene în Gaza, începând de sâmbătă. Anunțul a fost făcut de Ministerul palestinian al Sănătății. În paralel, Organizația Națiunilor Unite a comunicat că peste 330.000 de persoane au fost strămutate în enclavă, de când Israelul a început bombardamentele.

La începutul zilei de joi, Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că „efectuează un atac pe scară largă" asupra țintelor Hamas din Gaza, în timp ce conflictul a intrat în a șasea zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net