Dramă în familia unui fost selecționer: nepoata lui, ucisă de teroriștii Hamas

Drama prin care trec sute de familii, în aceste momente, în Israel e împărtășită și de un fost selecționer al naționalei de fotbal a acestei țări. Masacrul comis de teroriștii Hamas la festivalul din sudul Israelului, în kibuțul Reim, care s-a soldat cu 260 de victime, a lăsat-o fără suflare și pe nepoata unui nume mare din fotbalul israelian, fostul selecționer Shlomo Scharf.

Edi Iordănescu, un apropiat al fostului selecționer al Israelului (FOTO: frf.ro)
Edi Iordănescu, un apropiat al fostului selecționer al Israelului (FOTO: frf.ro)

Pe numele său Mai Naim, identitatea tinerei de 22 de ani a fost descoperită, marți, după ce nepoata a fost dispărută, de sâmbătă, atunci când se afla chiar la granița cu Fâșia Gaza. Reamintim că membrii Hamas au atacat în cursul zilei de sâmbătă, au ucis civili și au luat ostatici.
Shlomo Scharf este cunoscut drept un fost antrenor cu greutate în fotbalul israelian, conducând naționala țării sale, în perioada 1992-1999. În prezent, în vârstă de 80 de ani, acesta a mai pregătit echipe de tradiție din Israel, precum Maccabi Haifa sau Maccabi Tel Aviv. Fostul antrenor nu e străin nici de fotbalul românesc, fiind un apropiat al familiei Iordănescu. 

S-a aflat data meciului inițial amânat

Între timp, partida dintre Israel și Elveția, din grupa României pentru calificarea la EURO 2024 -inițial anulată-, a fost reprogramat de UEFA pentru luna noiembrie. Astfel, cele două naționale ar urma să se dueleze pe 15 noiembrie, forul european urmând să stabilească și locul unde se va disputa meciul. 
În contextul conflictului izbucnit de Hamas în Israel, UEFA a decis amânarea duelurilor programate, în următoarele două săptămâni, pe teritoriul israelian. „UEFA va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia şi va rămâne în contact cu toate echipele implicate înainte de a lua orice decizie cu privire la eventuale modificări la alte meciuri viitoare care implică Israelul”, a mai precizat forul european, într-un comunicat de presă.
România ar urma să evolueze în Israel, la mijlocul lunii noiembrie, însă rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla sau dacă vor exista alte amânări. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net