Obligată la victorie: România înfruntă Belarus, în lupta pentru EURO2024

Naționala României s-a reunit pentru „dubla” din această săptămână, în care își joacă șansa calificării EURO2024. Selecționata lui Edi Iordănescu se pregătește, mai întâi, pentru meciul de joi, în care întâlnește Belarus în deplasare, de la ora 21.45, partidă televizată de PrimaTV.

România s-a impus cu 2-1 în tur (FOTO: Sportpictures)
România s-a impus cu 2-1 în tur (FOTO: Sportpictures)

„Vreau să evoluez, iar meciurile de la echipa naţională mă ajută să capăt experienţă. Suntem fericiţi că măcar am câştigat jocul cu Kosovo, măcar aşa am luat toate cele trei puncte... Îmi doresc să continui tot aşa, să acumulez experienţă, să progresez. Suntem pe drumul cel bun cu echipa naţională. Nu va fi uşor, vor fi meciuri dificile oricum, pentru că toată lumea vrea să-şi facă ţara mândră, dar cu siguranţă noi vom da totul pe teren şi vom lua şase puncte. Ca român, ar fi o mândrie incredibilă să reprezint România la Campionatul European. Ca fotbalist, e o realizare să ajungi la Campionatul European, unde sunt cei mai importanţi fotbalişti”, a spus Radu Drăguşin, pentru FRF TV.
Edi Iordănescu a avut parte, totuși, de o veste mai puțin grozavă: cu Mário Camora accidentat în ultima etapă de Superliga Româniiei, selecționerul a trebuit să improvizeze, în ultimul moment și a decis să apeleze la Andrei Borza, fundaşul stânga al Rapidului, în vârstă de 17 ani.

„Tricolorii”, net superiori Belarusului

Din punct de vedere valoric, „tricolorii” n-ar trebui să aibă nici cea mai mică emoție, raportându-ne la totalul jucătorilor din lotul lui Edi Iordănescu: nu mai puțin de 72 de milioane de euro valorează fotbaliștii pe care se bazează România - comparativ, Belarus abia dacă depășește 11 milioane de euro. Cei mai valoroși din naționala României sunt Răzvan Marin, mijlocașul lui FC Empoli atingând opt milioane de euro, la egalitate cu Radu Drăgușin de la Genoa FC. Podiumul e completat de Nicolae Stanciu, jucătorul lui Damac FC fiind cotat la cinci milioane și jumătate de euro. Comparativ, Belarus îi are pe Max Ebong de la FC Astana la 1,2 milioane de euro, urmat de Valeriy Gromyko, aproximat la 900.000 de euro și Andrey Kudravets, la 800.000 de euro.
Totuși, Belarus are o „necunoscută” care îi poate pune probleme României, față de meciul din tur, când țara noastră s-a impus cu 2-1. Între timp, adversara „tricolorilor” are un nou selecționer: Georgi Kondratjev a fost înlocuit, în august, de spaniolul Carlos Alós Ferrer. Acesta din urmă a supervizat deja două jocuri oficiale: 0-0 cu Andorra și 0-1 cu Israel, ambele meciuri disputate în deplasare.

Fără spectatori la meciul cu Andorra

După confruntarea cu Belarus, România pregătește meciul cu Andorra, programat duminică, acasă, însă fără spectatori, în urma deciziei dictate de UEFA. Federația Română de Fotbal a găsit o „portiță”, prin care să lase accesul copiilor până în 14 ani, pe baza unor cereri depuse în prealabil, înscrierile fiind deja închise. „Mă bucur că vor veni copii la meciul cu Andorra, am amintiri plăcute de la meciul cu Norvegia! Ştiu că e duminică târziu şi ne dorim să-i facem fericiţi. Sunt convins că mulţi dintre ei ne au ca modele! Chiar ne dorim să se întoarcă bucuroşi acasă şi să aibă ce povesti, a doua zi, la şcoală”, a punctat Nicolae Stanciu. România se află pe locul doi în grupă (12p), la două puncte în spatele liderului Elveția, fiind urmată de Israel și Belarus (câte 11p), Kosovo (4p) și Andorra (0p), miza fiind că primele două clasate se califică la turneul final.

Israel își amână meciurile, fiind în stare de război

După atacurile asupra Israelului, de sâmbătă dimineața, partida din grupa României din preliminariile Euro 2024, Israel-Elveția, a fost oficial amânată. În Israel este acum stare de război, după ce organizația Hamas a lansat peste 5.000 de rachete, la începutul weekend-ului. Oficialii din fotbalul israelian au anunțat că vor amâna toate evenimentele sportive din următoarea perioadă, inclusiv meciurile din preliminariile EURO 2024, până când situația se va detensiona.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net