La limită: FCSB, victorie „chinuită” pe terenul ultimei clasate din Superligă

FCSB a plecat cu toate cele trei puncte de la FC Botoșani, în urma partidei din etapa a XII-a din Superliga României, disputată sâmbătă și câștigată cu 1-0 de oaspeți. În ciuda rezultatului de pe tabelă, situația din teren nu a stat întocmai așa, iar gazdele au pus probleme, pe alocuri. Oficial, însă, unica reușită i-a aparținut lui Mihai Lixandru ('23), după o lovitură de colț a lui Florinel Coman.

Mihai Lixandru a reușit primul său gol la FCSB (FOTO: Sportpictures)
Mihai Lixandru a reușit primul său gol la FCSB (FOTO: Sportpictures)

În contrast cu parcursul din sezonul curent, botoșănenii s-au prezentat onorabil pe teren, iar portarul Răzvan Ducan a fost ales chiar omul meciului, mulțumită intervențiilor salvatoare din meciul cu FCSB. „Nu avem noroc! FCSB a fost mai bună, dar sunt supărat. Acum două etape eram înjurat, etapa trecută eram înjurat, asta e viața unui portar, asta e! E greu, înainte de fiecare meci vorbim să luăm puncte și nu reușim. Nu ne apasă de acum că nu avem puncte, mai sunt multe etape de jucat. În seara aceasta, am arătat că ne putem bate cu o echipă care va lua campionatul la pas. Nu cred că FCSB regretă că m-a dat”, a declarat goalkeeper-ul de 22 de ani, venit la FC Botoșani sub formă de împrumut, chiar de la FCSB, în ianuarie 2023.
„A fost un joc bun al nostru, am dominat în multe momente, dar sunt supărat, o înfrângere este o înfrângere. Nu mă încălzește cu absolut nimic faptul că am jucat bine, echipa asta are nevoie de puncte. Din păcate, am luat gol la o fază fixă. Sunt supărat, puteam mai mult, puteam să dăm cel puțin un gol. Am fost supărat pe o decizie a arbitrului, dar până la urmă nu cred că a influențat cu nimic rezultatul, asta este realitatea. Cred că a fost un arbitraj bun. Sunt trist pentru că o înfrângere este o înfrângere, indiferent cu cine joci”, a declarat tehnicianul gazdelor, Dan Alexa.

Antrenorul lui FCSB, mulțumit de echipa lui

Pe de altă parte, antrenorul oaspeților, Elias Charalambous, a fost mulțumit per total de victoria la limită a echipei sale în fața ultimei clasate. „Este exact ceea ce ne-am aşteptat. Astfel de meciuri sunt foarte dificile. A fost şi mai greu pentru că a bătut vântul la poarta noastră. Ştiam că vom suferi. Am avut un adversar care juca pe contraatac. Nu ne-am făcut jocul, dar am obţinut trei puncte foarte importante. Sunt foarte fericit pentru Lixandru! Am discutat cu el, dar felul în care s-a antrenat m-a convins şi i-am spus că trebuie să muncească mult pentru că va veni şi şansa lui”, a comentat cipriotul.
„Ne bucurăm că am luat cele trei puncte, dar sperăm, pe viitor, să jucăm mai bine decât azi. Suntem conştienţi că lumea avea aşteptări mai mari de la noi. Putem spune că am intrat puţin în jocul adversarilor, dar sunt sigur că vom arăta un fotbal mai bun, în următoarele meciuri. În fiecare an s-a dorit foarte mult titlul la FCSB. Este normal să ne apese, dar este o presiune pozitivă”, a punctat Mihai Lixandru, după primul său gol în tricoul lui FCSB.
FC Botoșani este ultima clasată din campionatul românesc, având doar șase puncte din 12 meciuri și un bilanț de șase egaluri și tot atâtea înfrângeri, fără să fi cunoscut victoria. De cealaltă parte, FCSB ocupă primul loc, cu 29 de puncte, având nouă partide câștigate, două remize și o înfrângere.

Ploaie de goluri în Giulești

Spectatorii duelului dintre Rapid și Poli Iași au avut ce vedea, în partida disputată vineri dându-se nu mai puțin de cinci goluri. În cele din urmă, giuleștenii s-au impus cu 3-2 – o victorie importantă, care îi menține printre primele echipe din Superliga României, cu toate că ieșenii au reușit să pună probleme, în ciuda poziției din subsolul clasamentului. Gruparea lui Cristiano Bergodi pare să-și fi găsit ritmul, ținând cont de faptul că, sezonul acesta, a reușit șase victorii, a obținut patru egaluri și a pierdut doar de două ori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net