Premieră în fotbalul mare: Cupa Mondială din 2030 se va juca pe trei continente

Fotbalul „mare” pregătește o premieră istorică: ediția din 2023 a Cupei Mondială urmează să fie organizată pe trei continente, în nu mai puțin de șase țări - un lucru nemaivăzut, până acum. Dacă totul va merge conform planului, e de așteptat ca Spania, Portugalia și Maroc să fie țările-gazdă ale turneului, iar Uruguay, Argentina și Paraguay să joace primele meciuri din grupa fiecăreia pe teren propriu. 

Ediția Mondialului din 2030 va fi o premieră istorică (FOTO: Getty Images)
Ediția Mondialului din 2030 va fi o premieră istorică (FOTO: Getty Images)

Potrivit informațiilor oferite de jurnalistul Fabrizio Romano pe X, fosta platformă Twitter, Spania, Portugalia și Maroc ar fi câștigat deja cursa pentru organizarea turneului, care va avea o însemnătate specială. Mai exact, în anul 2030, se va împlini un secol, de la prima ediție de Cupă Mondială, găzduită de Uruguay. Înapoi în timp, 13 țări au participat atunci, printre care și Argentina, Paraguay și chiar și România. 
Maroc va găzdui în premieră meciuri de la Cupa Mondială, după ce candidatura țării africane a fost respinsă de cinci ori, la edițiile din 1994, 1998, 2006, 2010 și 2026. Marocanii și-au dorit, inițial, să candideze pe cont propriu pentru ediția din 2030, însă, ulterior, s-au alăturat Spaniei și Portugaliei. Tot o premieră va fi și pentru Portugalia, care a avut candidaturi respinse pentru edițiile din 2018 și 2022.
Astfel, fotbalul va avea parte de o situație revoluționară, CM 2030 urmând să se desfășoare în Europa, Africa și America de Sud. Până acum, toate edițiile s-au jucat pe un singur continent. 

Ce se pregătește pentru următoarele ediții de Campionat Mondial

Ediția din 2026 va fi găzduită de Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Având în vedere că în 2030 vor avea statutul de gazde țări din Europa, Africa și America de Sud, FIFA așteaptă acum candidaturi din Asia și Oceania pentru Cupa Mondială din 2034.
Aceeași competiție a motivat-o și pe Arabia Saudită, care se zbate să devină o forță în „sportul rege” și a impresionat întreaga Planetă cu proiectul „NEOM”, un oraș inedit, care va fi construit special pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034 și care ar urma să fie gata în 2030. Situat în mijlocul deșertului, orașul va avea o infrastructură unică în lume - marginile vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 kilometri lungime. Întregul proiect are prevăzute costuri pe măsură, de până la un trilion (o mie de miliarde) de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net