Surpriza etapei: CFR Cluj „se împiedică” în Capitală, Dinamo „smulge” un punct

CFR Cluj a avut parte de un test mult mai greu, decât se aștepta, în meciul cu Dinamo. Ardelenii au izbutit doar un punct în deplasarea de pe Arena Națională, disputată duminică și încheiată 1-1.

Dinamo i-a dat mari bătăi de cap lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Dinamo i-a dat mari bătăi de cap lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Cu toate că Dinamo nu mai văzuse victoria de șase etape și venea după patru înfrângeri la rând fără gol marcat, sub ochii a celor 10.000 de spectatori prezenți, gruparea din „Ștefan cel Mare” a oferit surpriza etapei cu numărul XII din Superliga României. Gazdele n-au pierdut timpul și, în minutul 10, Hakim Abdallah a înscris, echipa sa rămânând în avantaj, în prima parte a jocului. Cel care a mai salvat situația pentru fosta campioană a României a fost Daniel Bîrligea, care a reușit să egaleze, în a doua parte a jocului ('58).
„Cred că ne-am ridicat la nivelul meciului, ținând cont că jucăm cu o echipă grea, foarte pregătită, foarte bine așezată în teren, cu jucători foarte buni. Cred că am făcut un meci bun, am jucat cu personalitate, cu curaj, am încercat să controlăm meciul, cât am putut. La pauză, au schimbat puțin partitura tactică, probabil au fost și biciuiți de către antrenor, au venit aici și au crezut că e o plimbare în parc, dar nu a fost chiar așa! În repriza a doua, am suferit puțin. Suntem mulțumiți cu un punct. E o echipă foarte puternică, pe unii jucători îi văzusem, dar când i-am văzut pe viu, unii m-au impresionat. Azi am surprins cu curajul pe care l-am avut în abordarea meciului, cu personalitatea cu care am jucat. La Dinamo așa trebuie să fie meciurile, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare”, a comentat, mulțumit de echipa sa, antrenorul de fotbal Ovidiu Burcă. În cadrul meciului a fost comemorat și Cătălin Hîldan, care pe 5 octombrie 2000 suferea un atac de cord fatal chiar pe teren, în timpul unui amical. „E un moment emoționant, am fost și la mormântul lui Cătălin, e o săptămână neagră pentru dinamovism, Cătălin a fost «unicul căpitan», reprezintă foarte mult pentru noi! Valorile pe care le-a lăsat pentru noi cred că s-au văzut și azi pe teren în atitudinea băieților”, a concluzionat tehnicianul alb-roșilor.

Mário Camora, marea pierdere și a lui CFR Cluj, și a naționalei

Ardelenii nu doar că au ieșit „șifonați” din duelul cu penultima clasată, ci au pierdut și un jucător important. Mário Camora s-a ales cu o accidentare, fiind scos de pe teren, în minutul șapte și urmând să rateze meciurile naționalei, din această săptămână. „Este o ruptură, sper să îmi revin cât mai repede... Am luat gol foarte ușor, apoi echipa a revenit. În repriza a doua, am avut ocazii mari, puteam să câștigăm! Am pierdut două puncte aici. Nu am intrat bine în joc, am luat acel gol rapid, dar apoi am avut o reacție bună, mai ales după pauză. Trebuia să câștigăm! Mai este mult de jucat, nu e diferență mare, dacă ajungem așa în play-off nici nu contează. Sunt supărat că pierd și meciurile de la națională, pierd și meciurile CFR-ului, eram într-un moment bun. Sunt la pământ, trebuie să îmi revin psihic...”, a comentat căpitanul ardelenilor. Per total, CFR Cluj a câștigat un singur punct în cele trei deplasări din Capitală, cu FCSB, Rapid şi Dinamo.
Gruparea din Capitală rămâne pe locul 15 din cele 16 posibile, cu nouă puncte adunate din două victorii, trei remize și șapte înfrângeri. CFR Cluj se menține pe doi, la trei puncte de prima poziție, având un bilanț de opt meciuri câștigate, două egaluri și tot atâtea partide pierdute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net