Retrogradabila Dinamo înfruntă CFR Cluj, în meciul etapei din Superligă

Dinamo urmează să primească vizita lui CFR Cluj, duminică, de la ora 21.30, pe Arena Națională, partida fiind difuzată pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Dacă în cazul ardelenilor lucrurile stau promițător, aceștia având un singur punct în spatele primului loc din Superliga României, atribuit deocamdată lui FCSB, în ceea ce-i privește pe alb-roșii situația nu este tocmai roz: Dinamo se află în zona retrogradabilă, ocupând penultima poziție din clasamentul românesc și are nevoie, parcă mai mult ca niciodată, să se recalibreze, venind după patru înfrângeri la rând.

Dinamo are un meci greu, alb-roșii urmând să întâlnească CFR Cluj
Dinamo are un meci greu, alb-roșii urmând să întâlnească CFR Cluj

Nici contextul din teren nu o ajută foarte mult pe echipa din Capitală: Dinamo nu va putea conta pe unul dintre oamenii de bază la duelul cu CFR Cluj - Ovidiu Burcă se vede nevoit să găsească soluții pentru înlocuirea lui Dennis Politic. Sosit în vară, atacantul s-a impus repede drept un jucător important, însă cel de-al patrulea cartonaș galben, primit în meciul cu Oțelul Galați, pierdut cu 0-1, i-a adus suspendarea. În actuala stagiune, Dennis Politic a adunat 12 partide în tricoul lui Dinamo, jucătorul care a făcut junioratul la Manchester United reușind să marcheze un gol decisiv în remiza cu Universitatea Cluj, scor 1-1. Totuși, Ovidiu Burcă îl va avea la dispoziție pe Costin Amzăr, revenit și el după o suspendare, tot pentru cumul de cartonașe. Pe lista jucătorilor incerți, în vederea meciului cu ardelenii, se află și Quentin Bena, Josué Homawoo, Christian Ilić și David Irimia. Nici statistica nu este de partea alb-roșilor: din ultimele 10 confruntări directe, Dinamo a reușit „să-i smulgă” un singur punct lui CFR Cluj.

Lui CFR Cluj îi priește noul antrenor

CFR Cluj, pe de altă parte, jubilează: sosit ca înlocuitor al lui Dan Petrescu, italianul Andrea Mandorlini pare să-și fi găsit locul pe banca tehnică și are parte de un start „roditor” în acest sezon. Antrenorul de fotbal al ardelenilor are și mai multă liniște, în vederea partidei, dat fiind faptul că se confruntă cu mai puține probleme de lot. Potrivit lui Andrea Mandorlini, mijlocașul grec Panagiotis Tachtsidis și fundașul dreapta Cristi Manea au șanse mici să fie recuperați, în timp util, până la duelul de pe Arena Națională.
Dinamo a reușit să adune doar opt puncte în cele 11 partide jucate, până acum, din care a câștigat două, a obținut tot atâtea egaluri și a pierdut în șapte rânduri. Antrenorul Ovidiu Burcă se bucură, însă, de sprijinul conducerii clubului din „Ștefan cel Mare”, care a dat asigurări că tehnicianul rămâne la echipă și că există toată răbdarea pentru ca lucrurile să se stabilizeze. Orientativ, Dinamo a încasat 19 goluri și a înscris șapte, în cele 11 etape de Superliga României. Comparativ, CFR Cluj are 25 de puncte în tot 11 meciuri, bilanțul fiind de opt victorii, o remiză și două înfrângeri.

Alb-roșii pregătesc un eveniment special: omagiu pentru „Unicul Căpitan”

Meciul va fi unul cu o însemnătate deosebită pentru suflarea alb-roșie, fiind de așteptat ca Dinamo să îi aducă un omagiu lui Cătălin Hîldan înaintea partidei contra celor de la CFR Cluj. În urmă cu 23 de ani, pe 5 octombrie, Cătălin Hîldan suferea un atac de cord fatal, la un amical disputat de Dinamo pe stadionul din Oltenița. În vederea duelului de duminică, Dinamo a făcut apel către suporterii săi să ajungă cu cel puțin jumătate de ceas mai devreme, la 21.00, pentru a fi prezenți la tributul adus celui supranumit „Unicul Căpitan”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net