Cine este românul ucis în războiul dintre Israel și Hamas. Avea 22 de ani și fost printre primii soldaţi chemați să ţină piept asaltului teroriştilor

Bilanțul morților în a treia zi de teroare în Israel a depăşit deja 1.200 de morţi, 700 doar din Țara Sfântă. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și un soldat care activa în armata israeliană și care avea dublă cetățenie, română și israeliană. Bărbatul cu origini românești avea 22 de ani şi a fost printre primii soldaţi care au ţinut piept asaltului teroriştilor Hamas.

Cine este românul ucis în războiul dintre Israel și Hamas / Foto: Colaj Profimedia
Cine este românul ucis în războiul dintre Israel și Hamas / Foto: Colaj Profimedia

Este a treia zi de ciocniri între Țara Sfântă și Hamas. Până în acest moment s-au înregistrat 1.200 de persoane care și-au pierdut viața în războiul dintre Israel și Hamas, 700 doar din Țara Sfântă, iar printre aceastea se află și un soldat cu origini româneşti. Bărbatul avea 22 de ani. 

„Profund întristați de pierderea unui cetățean cu dublă cetățenie care deservește în armata israeliană. Sincere condoleanțe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste vremuri dificile. România condamnă ferm atacurile în curs asupra populației Israelului”, a transmis MAE.

Cine este românul ucis în Israel

Românul mort în Israel se numea Amir Fisher. El avea vârsta de 22 de ani și era sergent major. Amir s-a născut în Țara Sfântă, tatăl său fiind din România, și a fost printre primii soldați chemați să apere Israelul de atacul teroriștilor Hamas, potrivit informațiilor oferite de Observator.ro.

Și premierul Marcel Ciolacu, în timp ce se afla la Varna, a primit vestea morții soldatului israelian care avea şi cetăţenie română. „Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cea prin care trece poporul ucranean.

România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate. Şi noi am primit astăzi vestea că un cetăţean, şi român, a decedat în aceste conflicte şi cred că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele”, a spus Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net