Câți români locuiesc, de fapt, în Israel! Numărul uriaș de persoane prinse în conflictul din Țara Sfântă

Evenimentele tragice care au avut loc în Israel au șocat întreaga lume, iar un număr mare de români care vizitau această țară, sau chiar locuiau acolo, au ales să se întoarcă în România, în ultimele zile. Însă, potrivit statisticilor oficiale, există un număr uriaș de români care locuiesc în această țară, ce depășește lejer pragul de 200.000!

Peste 200.000 de români locuiesc în Israel
Peste 200.000 de români locuiesc în Israel

Atacul brutal la care a fost supus Israelul a lăsat întreaga lume fără cuvinte, iar situația din această țară rămâne una tensionată. În timp ce conflictul poate escalada în orice clipă, statisticile oficiale arată că un număr masiv de români sunt expuși pericolului, ei având domiciliul în Israel. Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, numărul românilor care trăiesc în Israel trece, lejer, de pragul de 200.000.

Statisticile oficiale, citate chiar și de către Ministerul român al Afacerilor Externe, ne confirmă că, în Israel, trăiesc aproximativ 86.200 de cetățeni născuți în România. Ei bine, lor li se mai pot adăuga și urmașii familiilor care au plecat din țara noastră în Israel, mai precis, fiind vorba despre un număr de 125.800 de oameni. Astfel, ajungem deja la aproximativ 212.000 de români care locuiesc în această țară care se confruntă acum cu un război.

Câți români trăiesc în Israel

Datele oficiale ne pot oferi ceva mai multe detalii despre caracteristicile acestei comunități. Se pare că israelienii născuți în România au, în medie, o vârstă ridicată. Aproximativ 87% dintre aceștia au o vârstă de peste 55 de ani. Iar în privința distribuției geografice a acestei comunități, putem spune că majoritatea sunt Tel Aviv, Haifa, cât și zona de nord a Israelului. Există, desigur, și români în părțile de sud ale țării, cât și Ierusalim. Se pare, conform datelor, că cea mai mare parte dintre aceștia au ocupații intelectuale.

Desigur, atunci când luăm în calcul și date neoficiale, se pare că numărul ar crește semnificativ. Mai precis, ar putea fi vorba despre undeva în jur de 400.000 de români care locuiesc permanent în Israel, sau doar muncesc în această țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
image png
canalul corint jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
rosii castraveti ardei (1) jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net