Hamas amenință că va ucide ostaticii civili! Peste o mie de oameni au murit deja de la începutul ostilităților

Hamas, mișcarea palestiniană islamistă care a început ostilitățile din Israel, a amenințat că va ucide ostaticii civili. Avertismentul acestora a venit ca reacție la raidurile israeliene din Fâșia Gaza. Între timp, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat Israelul împotriva unor atacuri „la întâmplare” în Gaza.

Peste o mie de oameni au murit de la începutul ostilităților / foto: Profimedia
Peste o mie de oameni au murit de la începutul ostilităților / foto: Profimedia

Tragedia care a lovit Israelul continuă, iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, situația poate deveni și mai tensionată în regiune. Hamas, mișcarea palestiniană islamistă care a început ostilitățile, a amenințat că va ucide ostaticii israelieni. Avertismentul acestora a venit ca reacție la raidurile israeliene din Fâșia Gaza, teritoriu controlat de către Hamas.

Brigăzile Al-Qassam, adică brațul armat al Hamas, a avertizat că va ucide ostaticii, conform sursei citate. „De fiecare dată când oamenii noştri vor fi luaţi ţintă fără avertisment, aceasta va avea ca rezultat execuţia unuia dintre ostaticii civili.” De asemenea, în timp ce se afla la Doha (capitala Qatarului), un responsabil Hamas a declarat nu se ia în calcul nicio negociere cu Israelul, cât timp continuă ostilitățile.

„Operaţiunea militară continuă, iar rezistenţa, condusă de Brigăzile Al-Qassam, continuă să apere drepturile poporului nostru, aşa că în prezent nu este posibilă nicio negociere asupra problemei prizonierilor sau a altora”, a mai spus Hossam Badran, membru al biroului politic Hamas, în timp ce se afla în capitala Qatarului, Doha.

Hamas amenință că va ucide ostaticii israelieni

Între timp, Israelul a început un nou asediu în forță asupra Fâșiei Gaza, iar premierul Benjamin Netanyahu a promis un răspuns dur din partea armatei israeliene. De la debutul ostilităților, sâmbătă dimineață, au murit deja 1.200 de oameni, de ambele părți ale acestui conflict.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei discuții cu omologul său israelian, Isaac Herzog, faptul că „lovirea colectivă şi fără discriminare a locuitorilor din Gaza nu va face decât să crească suferinţele şi sa întărească spirala violenţei din regiune.” Erdogan a mai avut și o convorbire telefonică cu Mahmoud Abbas, liderul palestinian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
monica tatoiu
rosii castraveti ardei (1) jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net