Români prinși în infernul din Israel. Avioanele, elicopterele și artileria israeliană au lovit peste 500 de ținte în Fâșia Gaza

Război în Israel. Sunt mulți români care au reușit să fugă din mijlocul războiului și să ajungă în sigurață acasă. Însă sunt și mulți alții care încă sunt prinși acolo. Amintim că Israelul a declarat oficial stare de război. 

Israelul a declarat oficial stare de război Foto: colaj Profimedia
Israelul a declarat oficial stare de război Foto: colaj Profimedia

Oameni care se trezesc înconjurați de explozii

Sunt oameni care s-au trezit înconjurați de moarte, rachete și explozii. Erau aproximativ 800 de turiști români, potrivit premierului nostru, iar o parte dintre ei au revenit în țară. În localitățile de la granița cu fâșia Gaza, moartea pândește pretutindeni. Oamenii au ieșit din mașini și s-au culcat pe burtă, printre gloanțe.

Într-un videoclip distribuit pe Facebook, un bărbat spune că și soția lui se află într-o cameră de hotel din Israel. 

Sute de români în mijlocul războiului

Sute de români sunt încă prinşi în mijlocul războiului. Două aeronave Tarom, plus alte două private au avut zboruri programate azi noapte. 

90 de români au reuşit să fugă din Israel în Iordania, iar oficialii de la Bucureşti înceracă să-i aducă acasă. Ministerul de Externe a pus la dispoziţie două numere de telefon pentru toţi românii prinşi în calvarul din Israel. În continuare, MAE menţine alerta de călătorie. 

Armata israeliană a mobilizat 100.000 de rezerviști în apropiere de Fâșia Gaza

 Israelul a bombardat în această dimineață puternic Gaza. Este a treia zi de ciocniri. Până acum sunt 1.100 de morți de ambele părți - 700 de israelieni și 400 de palestinieni. Armata israeliană anunță că aviația și artileria IDF a lovit 1.000 de ținte în Fâșia Gaza, conform BBC.

Israelul atacat cu avioane de luptă și elicoptere obiective ale grupărilor teroriste Hamas și ale Jihadului Islamic. Este riposta la incursiunea sângeroasă făcută de militanții armați palestinieni în localitățile israeliene, un atac surpriză - pe uscat, aer, mare - care a venit chiar în ziua de Sabat.

12 thailandezi au fost uciși în atacurile din Israel, alți 11 au fost răpiți

Ministerul de Externe al Thailandei a anunţat luni că 12 cetăţeni thailandezi au fost ucişi în atacurile din Israel, alţi 11 au fost răpiţi şi opt răniţi.

„Facem eforturi pentru a-i ajuta pe toţi cetăţenii thailandezi din Israel”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Kanchana Patarachoke, informează news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net