Ruby s-a trezit „în mijlocul” războiului din Israel: „Ni s-a spus să ne izolăm. Apartamentul în care stăm are o cameră tip buncăr”

Cântăreaţa Ruby se află acum în Israel și nu poate pleca încă de acolo. Vacanța i-a fost întreruptă de războiul pe care Hamas l-a pornit împotriva acestei țări, sâmbătă dimineață. Conflicul este, din păcate, departe de se sfârși.

Ruby se află acum în Israel / foto: arhivă personală
Ruby se află acum în Israel / foto: arhivă personală

Ruby a declarat că a plecat în vacanță în Israel acum ceva timp, iar mâine ar fi trebuit să se întoarcă acasă, în România. Dar, din păcate, acest lucru nu este încă realizabil.

Artista a vorbit, în direct la Antena 3, despre experienţa trăită în Israel, acolo unde se află de când Hamas a lansat „peste 200 de rachete” încă de la primele ore ale dimineții.

„Suntem în vacanţă pentru câteva zile. Mâine ar fi trebuit să zburăm înapoi către ţară. În zona în care suntem noi, toată lumea s-a izolat. Am fost anunţaţi să ne izolăm. Fiecare casă înţeleg că are un buncăr undeva, iar noi avem chiar în apartamentul în care stăm o cameră tip buncăr. Toată lumea s-a izolat.

De dimineaţă am fost la micul-dejun când am şi aflat ce se întâmplă de la nişte prieteni din România şi toată lumea a ieşit afară din hotel şi s-a uitat pe cer, erau urme ale rachetelor. Ni s-a spus să ne adăpostim oricum pentru că sunt rămăşiţe ale rachetelor care ne pot răni", a declarat Ruby.

„Nu știm exact cu ce ne confruntăm”

Interpreta a mai spus și că nu îi vine să creadă că este „în mijlocul” unui război care a izolat Israelul complet de lume. „Pare ireal, nu putem procesa ce se întâmplă pentru că la noi în ţară lucruri de acest gen nu se întâmplă şi este ceva complet nou. Nu ştim exact cu ce ne confruntăm.

Habar nu avem (n.r. cum ne întoarcem în ţară) pentru că am văzut cum au ţintit rachetele către aeroport şi nu ştiu ce zone, e foarte multă agitaţie aici. Nu ştim cum se va întâmpla. Mi-e şi frică să mă urc acum în avion. În seara asta, aveam un concert care s-a anulat.

Ni s-a recomandat să ne izolăm şi dacă auzim o sirenă să nu scoatem capul pe balcon”, a mai spus Ruby.

Președintele Iohannis anunță că turiștii români vor fi aduși în țară imediat ce va fi posibil. „Sunt destul de mulţi români în momentul acesta în Israel. Din datele pe care le avem până acum, sunt între 800-900 de români, mulţi sunt turişti, alţii sunt în pelerinaje.

Deocamdată nu avem informaţii că ar fi în dificultate, dar, cum se spune, situaţia este în evoluţie şi în orice moment poate să apară ceva nou. Noi căutăm deja soluţii pentru a-i aduce în ţară pe cei care vor să revină rapid. Acest lucru va fi posibil cred în curând. Aeroportul din Tel Aviv este închis, dar se lucrează la asta”, a spus şeful statului, la Palatul Belem, în cadrul declaraţiilor comune susţinute cu omologul portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.

Bilanțul victimelor ar urma să crească

Extremiștii Hamas au intrat pe teritoriul Israelului, încă de la primele ore ale dimineții zilei de sâmbătă. Luptele sunt încă în desfășurare în zonele din sudul Israelului.

Hamas ar fi lansat peste 2.000 de rachete spre Israel, potrivit autorităților israeliene. Cel puțin 40 de israelieni fost uciși și aproximativ 740 au fost răniți, a anunțat canalul local de știri N12. Majoritatea răniților sunt tratați în spitale locale și cel puțin 77 sunt în stare critică.

Israelul a lansat atacuri în Gaza. Există informații potrivit cărora israelieni au luat ostatici în Gaza. „Suntem în război și îl vom câștiga”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un discurs video adresat țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net