Război în Israel. Românii sunt sfătuiți de MAE să se „adăpostească în clădiri” și să părăsească țară „când situația le va permite”. Tot ce trebuie să știi pentru scăpa cu viață

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) îi sfătuiește,pe românii care se află în Israel, să „să se adăpostească în clădiri și să părăsească țara, „când situaţia va permite”.

Sunt până acum puţin 40 de morţi şi peste 700 de răniţi / foto: colaj Profimedia
Sunt până acum puţin 40 de morţi şi peste 700 de răniţi / foto: colaj Profimedia

Mai mult decât atât, MAE informează că la nivelul ministerului a fost activată o celură de criză care este în contact permament cu Ambasada României la Tel Aviv şi Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum şi cu Delegaţia UE din Israel, şi monitorizează atent situaţia din teren în vederea oferirii de sprijin cetăţenilor români care solicită asistenţă consulară.

Cetățenii surprinși de război pe teritoriul Israelului pot merge, sau da telefon, la Ambasada României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet:

Ambasada MAE TEL AVIV

Protecție consulară

Protecție consulară MAE - Sfaturi de călătorie

Cine călătorește într-o zonă de conflict o face pe propria răspundere

De asemnenea, MAE reamintește că românii care fac deplasări în străinătate, pot folosi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”. Totodată, aceștia sunt sfătuiţi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi să părăsească ţara atunci când situaţia o va permite.

„Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Făşia Gaza către teritoriul statului Israel şi declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, părăsirea ţării.

Totodată, MAE atenţionează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria", se menţionează în alerta de călătorie emisă de către MAE român sâmbătă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii.

De la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

Mai mulți oameni au fost luați ostatici

Presa israeliană a relatat că bărbaţi înarmaţi au luat ostatici în Ofakim. Jihadul islamic a declarat că ţine în captivitate mai mulţi soldaţi israelieni, iar conturile de socializare ale Hamas au prezentat imagini care păreau să arate prizonieri duşi de vii în Gaza.

O înregistrare video a arătat trei tineri în veste, pantaloni scurţi şi papuci de casă, care erau conduşi printr-o instalaţie de securitate, cu scris în ebraică pe perete. Alte videoclipuri arătau femei captive. 

Israelul e în război! Hamas a lansat Potopul de la Al-Aqsa. Cel puţin 40 de morţi şi peste 700 de răniţi

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a lansat "Operaţiunea Al-Aqsa Flood" împotriva Israelului. "Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei", a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam.

Peste 2.500 de rachete au fost lansate. Ministrul israelian al Apărării anunţă stare de război şi afirmă că Hamas a făcut o mare greşeală. Statul evreu a ripostat şi a anunţat lansarea operaţiunii Sabia de Fier. „Suntem în război şi vom câştiga”, afirmă premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un mesaj adresat israelienilor.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi 740 rănite de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, relatează presa de limbă ebraică.

Celulele teroriste ale grupării din Gaza s-au infiltrat în mai multe comunităţi din sudul ţării. În plus, mii de rachete au fost lansate spre centru şi sud Hamas a afirmat că a luat o serie de ostatici din Israel în Fâşia Gaza. Nu a existat nicio confirmare din partea Israelului.

Asaltul este în curs de desfăşurare de la aproximativ 6:30 dimineaţa. Se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
Caligula jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
traffic light 876047 1280 jpg
pizza pixabay jpg
semafor camile kumtag china captura video jpg
alfred blaschke parasutism 106 ani guinness world records jpg
primar voineasa olt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net