A treia zi de război în Țara Sfântă. „Un 9/11 și un Pearl Harbor împachetat într-unul singur. Ne-au prins”

Peste 250 de cadavre au fost adunate de pe un câmp de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza, unde o mare mulțime de tineri participa la un festival pentru pace. Teroriștii Hamas au tras în ei din toate părțile, iar pe unii i-au luat ostatici. Imaginile apărute pe internet în care batjocoresc morții au îngrozit întreaga planetă. În astfel de imagini, o mamă și-a văzut pe fiica moartă, recunoscând-o după tatuajele de pe picioare. În total, în 48 de ore de război, sunt peste 1000 de morți în ambele tabere, Israel și Fâșia Gaza, iar răniții sunt cu miile. Autoritățile noastre anunță să majoritatea românilor aflați în pelerinaj în Țara Sfântă au fost aduși acasă.

Razboi in Israel Hamas Fasia Gaza FOTO Profimedia (6) jpg

Isarel, atacat cu 5000 de rachete în două zile de război

De sâmbătă, 7 octombrie, în Israel sirenele nu se mai opresc. Țara este atacată continuu. Teroriștii Hamas au cucerit deja șapte așezări comunitare și au lovit cu peste 5000 de rachete.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că Israel „este în război” și a răspuns în forță atacului Hamas, cu zeci de lovituri aeriene. Bilanțul morților a ajuns la peste 600 de israelieni și peste 370 de locuitori din Gaza iar luptele sunt în desfășurare.

israel bombardat jpg

În timp ce mii de civili se ascund în bucăre în orașele din Israel, alții au căzut ostatici în mâinile teroriștilor și au fost duși în Gaza. Numărul acestora nu se cunoaște cu exactitate, dar printre ei ar fi și cetățeni străni.

Este a treia zi de ciocniri. Până acum sunt 1.100 de morți de ambele părți - 700 de israelieni și 400 de palestinieni. Armata israeliană anunță că aviația și artileria IDF a lovit 1.000 de ținte în Fâșia Gaza, conform BBC.

image

Israelul atacă cu avioane de luptă și elicoptere obiective ale grupărilor teroriste Hamas și ale Jihadului Islamic. Este riposta la incursiunea sângeroasă făcută de militanții armați palestinieni în localitățile israeliene, un atac surpriză - pe uscat, aer, mare - care a venit chiar în ziua de Sabat.

Israelienii compară atacul cu 9/11: „Ne-au prins”

În ultimele ore, doi membri de rang înalt ai armatei israeliene au comparat atacurile de sâmbătă din Gaza cu atacurile din 11 septembrie asupra SUA.

„Acesta este 11 septembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt, maiorul Nir Dinar. „Ne-au prins”, relatează BBC.

Și locotenent-colonelul Jonathan Conricus a comparat atacurile Hamas cu atacurile majore din America.

„Acesta ar putea fi un 9/11 și un Pearl Harbor împachetat într-unul singur”, a spus el.

Razboi in Israel Hamas Fasia Gaza FOTO Profimedia (6) jpg

„Este, de departe, cea mai proastă zi din istoria israeliană. Niciodată până acum atât de mulți israelieni nu au fost uciși de un inamic într-o singură zi”.

Ministerul de Externe al Thailandei spune că 12 cetățeni thailandezi au fost uciși de când Hamas a lansat atacurile sâmbătă dimineață. Alți 11 au fost răpiți, iar opt au fost răniți.

Un muncitor thailandez a declarat pentru BBC că a și-a văzut moartea cu ochii.

„Mă târam sub un camion, apoi [militantul] Hamas m-a scos afară și a îndreptat pistolul spre mine”, a spus el.

Există aproximativ 30.000 de cetățeni thailandezi în Israel și aproximativ 5.000 în Fâșia Gaza.

Peșerinii români, aduși în țară

Pelerinii români aflaţi în Israel s-au întors deja cu bine acasă, într-o mare proporţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

"Într-o foarte mare proporţie, pelerinii români s-au întors deja cu bine acasă. Alaltăieri aproape 300, ieri la fel. Cei care urmează să se întoarcă sunt cazaţi în locuri sigure şi vor reveni cu zboruri ce decolează în funcţie de aprobările autorităţilor militare. Patriarhia Română a comunicat de la începutul conflictului în mod constant cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ambasada României în Israel, în mod direct cu excelenţa sa domnul ambasador Radu Ioanid", a precizat Bănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net