Câți români sunt în Fâșia Gaza! MAE: „Situația de securitate nu a permis evacuarea”

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a transmis informaţii de ultimă oră cu privire la situaţia românilor din Fâşia Gaza. Peste cei 350 de români și cei peste un milion de palestinieni, din nordul Fâșiei Gaza, au la dispoziție mai puțin de 24 de ore pentru a se refugia în sudul teritoriului. S-au primit fluturași cu avertismentul privind necesitatea evacuării civililor.

350 de români sunt în Fâșia Gaza Foto: EPA EFE
350 de români sunt în Fâșia Gaza Foto: EPA EFE

Câți români încă se află în Fâșia Gaza

„Sunt 350 de români în Fâșia Gaza. Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Colegii mei sunt în contact cu ei și îi asigur de faptul că România face tot ce îi stă în putere pentru a identifica o soluție. Situația de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuțios pentru a nu pune viața în pericol celor pe care vrem să-i salvăm. Situația este foarte sensibilă”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al MAE, scrie Digi24.ro.

Radu Filip a mai adăugat că în ceea ce privește situația din Israel, până în prezent, datorită celor 27 de curse operate de TAROM, dar și de alte companii aeriene, au fost evacuați 2.162 de români, care au solicitat autorităților sprijin în vedea revenirii în țară.

50 de români urmează să ajungă în România

Momentan, avem în atenție aproximativ 50 de cetățeni români care ne-au solicitat sprijin în vederea revenirii în România. Urmează să ajungă în România în perioada imediat următoare”, a mai spus acesta.

Fluturași cu avertismentul privind necesitatea evacuării civililor

Peste un milion de palestinieni din nordul Fâșiei Gaza au la dispoziție mai puțin de 24 de ore pentru a se refugia în sudul teritoriului. Mii de civili au început să plece, în condițiile în care un asalt terestru israelian este iminent.

"Locuitorilor din Gaza: Organizaţii teroriste au lansat un război împotriva statului Israel. Oraşul Gaza s-a transformat într-un câmp de luptă. Trebuie să vă părăsiţi locuinţele imediat şi să vă îndreptaţi spre sudul Wadi Gaza." (Sursa: Armata Israelului) 

Doi cetățeni români au murit în Israel

Radu Filip a explicat, de asemenea, că luni a fost anunțat decesul primului român din Israel, iar, ulterior, a fost confirmat și al doilea, fiind vorba despre o persoană dispărută pe data de 12 octombrie.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că „transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. De asemenea, reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net