Apel disperat al româncelor prinse în iadul din Fâșia Gaza. „Cerem evacuarea noastră cât mai repede, deoarece stăm în pericol foarte mare"

Ultima actualizare:

Două românce fac un apel disperat către ministerul român de Externe! Acestea se află blocate în Fâșia Gaza, spun că trăiesc în teroare, fără energie electrică, gaze și apă. Femeile cer cu disperare ajutorul autorităților de la București pentru a reveni în țară. Reamintim că armata israeliană (IDF) le-a cerut, vineri, civililor din Gaza să evacueze orașul în 24 de ore și să se îndrepte „spre sud”.

Israel le cere celor 1,1 milioane de oameni din nordul Fâșiei Gaza să plece Foto: EPA EFE
Israel le cere celor 1,1 milioane de oameni din nordul Fâșiei Gaza să plece Foto: EPA EFE

„S-au aruncat din avioane bilete în toată zona să plecăm"

„Suntem bine deocamdată. Nu am avut curent, nu am avut baterie. Abia acum am apucat să încarc și eu puțin la cineva. Nu știu cât mă va mai ține. Bombardamentele sunt foarte multe, foarte tari. Nu se mai termină. E dezastru. Încă suntem în casă, dar nu știm până când. Acum o oră s-au aruncat din avioane bilete în toată zona să plecăm. Deocamdată nu știu nimic... nimic", a spus o româncă, scrie Digi24.ro.

„Stăm în pericol foarte mare"

„Locuiesc în Fâșia Gaza de 20 de ani. Familia mea este aici, soțul meu, copiii, nepoții. Rog foarte mult ministerul român de Externe și ambasada noastră din Ramallah să accelereze evacuarea noastră cât mai repede, deoarece stăm în pericol foarte mare, din cauza acestui conflict. În comunitatea noastră română, suntem aproape 100 de persoane, mulți au părăsit locuințele. Locuiesc în alte părți și pe la prieteni. Vă rog frumos să accelerați evacuarea noastră cât mai repede", a mai transmis o altă româncă din Gaza autorităților.

Civilii trebuie să se „distanțeze” de teroriștii Hamas 

Civilii palestinieni pleacă din partea de nord, pe jos sau în camionete, după ce armata israeliană, le-a dat un ultimatum, până la miezul nopții, dacă țin la viețile lor.

La rândul lor, militanții Hamas au decretat vineri Ziua Furiei și le-au cerut musulmanilor din toată lumea să se ridice împotriva Israelului. Peste 1.800 de palestinieni, dintre care 500 copii, au murit în bombardamente. Spitalele sunt copleșite.

„Sunt 350 de români în Fâșia Gaza. Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Colegii mei sunt în contact cu ei și îi asigur de faptul că România face tot ce îi stă în putere, discuta, pentru a identifica o soluție. Situația de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuțios pentru a nu pune viața în pericol celor pe care vrem să-i salvăm. Situatia este foarte sensibilă”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al MAE, scrie Digi24.ro.

Erdogan: „Ultimatumul dat de Israel este inacceptabil"

Erdogan a cerut permiterea intrării în Gaza a ajutoarelor umanitare, vineri, și a spus că ordinul de evacuare israelian pentru regiune este „inacceptabil”. Liderul turc a spus că ajutorul umanitar trebuie lăsat să intre prin trecătoarea de la Rafah, în Egipt, după ce un avion cu ajutoare din Turcia a ajuns la Cairo.

Erdogan a mai spus că va continua să trimită ajutoare în Gaza cu cooperarea Egiptului și că autoritățile turce încearcă să găsească o soluție pentru eliberarea ostaticilor și pentru criza din Israel și Gaza.

Oamenii au plecat pe jos -  cu oi, vaci, cămile și măgari

Numărul oamenilor morți în Gaza a crescut la 1.799, iar 6.388 sunt răniți, a anunțat ministerul sănătății din regiune, conform Reuters.

BBC scrie că sute de mașini, motociclete și camioane, încărcate cu oameni stau în coloană pe principala autostradă din Gaza. Mulți oameni pleacă pe jos și au luat cu ei cămile, oi, vaci și măgari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net