Când ar putea intra România cel mai curând în Schengen. Țara noastră a acceptat condițiile Austriei. Bulgaria nu

Austria a anunțat oficial că este dispusă să permită României și Bulgariei intrarea în spațiul Shengen, deocamdată doar cu aeroporturile. Anunțul în premieră a fost făcut de ministrul austriac de interne Gerhard Karner la televiziunea publică “Ö1”. Relaxarea veto-ul austriac la Schengen în cazul României și Bulgariei vine cu trei condiții, una dintre ele fiind acceptarea migranților în special sirieni și afgani. România a acceptat, în timp ce Bulgaria a transmis un refuz ferm.

Schengen shutterstock 11 jpg

Problema migranţilor ilegali din Siria şi Afganistan, pasată României și Bulgariei

Așadar, Austria este dispusă să ne ofere nouă și vecinilor bulgari liberă circulaţie pe aeroporturile Uniunii Europene.

În schimbul unei relaxări a „Air Schengen”, Karner solicită o protecție mai strictă a frontierelor externe și terestre, precum și readmisia solicitanților de azil care vin în Austria prin România și Bulgaria, această ultimă condiție fiind ferm respinsă de vecinii noștri.

Din cei 50.000 de solicitanţi de azil de anul acesta, doar 150 au ajuns cu avionul (în Austria - n.r.), deci nu avem o problemă aici. Asta înseamnă că trebuie să securizăm mai bine graniţele terestre, cum putem face asta legal, depinde de autorităţile Uniunii Europene”, a spus Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei.

Marcel Ciolacu: „Să fim serioși Cherecheș a trecut cu buletinul unui văr”

„Să nu credeți că din cerințele pe care le are Austria, care nu mi se par unele exagerate, pentru că cu toții ne dorim o întărire a frontierei. Nu ne păcălim unii pe alții. Domnul Cherecheș a reușit să treacă frontiera cu un buletin al unui văr, cu zece ani mai tânăr. Ăsta este adevărul. Dacă vrem să ne mințim, și să băgăm totul sub preș, nu vom reuși. Sunt discuții normale și sunt ferm convins că vor fi benefice”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

„N-am văzut nicio solicitare de când este acest mecansim european pentru refugiați. Nu am văzut sirieni sau afgani care să vrea să locuiască în România. Presupun că nu putem să îi forțăm”, a mai spus premierul.

Când ar intra România în „Air Schengen”

Ridicarea restricţiilor nu se va face peste noapte. Procedura s-ar prelungi până la primăvară. Premierul Marcel Ciolacu a avansat un calendar. Luna martie ar marca intrarea României în Schengen cu aeroporturile, iar pentru partea rutieră ar mai dura câteva luni după.

„Primul pas, cel mai important, s-a făcut, Austria este mai flexibilă. Nu putea să anunțe triumfalist că domne’ din acest moment, fără nicio condiție, o să intre România în Schengen primul pas aerian, urmând ca anul viitor, cred că sub prezidenția Ungariei vom continua cu pasul doi, terestru (…) Nu vă faceți probleme că deja s-au declanșat lucrurile…. în martie vom intra cu adevărat”, a spus Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net