Țările care reintroduc controalele la granițele din Europa. Au suspendat acordul din spațiul Schengen

Ultima actualizare:

Europa este în alertă! Mai multe state din Europa Centrală, care fac parte din Spațiul Schengen, au suspendat acordul și au reintrodus controalele la frontieră, luând această măsură în contextul crizei din Orientul Mijlociu.

Italia va introduce controalele la granița cu Slovenia. Foto: Click.
Italia va introduce controalele la granița cu Slovenia. Foto: Click.

Italia va introduce controalele la granița cu Slovenia

O decizie șocantă a fost luată în urma întâlnirii premierului Italiei, Georgia Meloni, cu serviciile secrete italiene. Guvernul italian a anunțat că va reintroduce controalele la granița cu Slovenia, chiar dacă Slovenia este o țară membră a Uniunii Europene și face parte din spațiul Schengen.

Ministrul italian al Afacerilor Interne a justificat această măsură prin reintroducerea Articolului 28 al regulamentului Schengen, care permite suspendarea acordului Schengen în condiții extreme de amenințare gravă pentru ordinea publică sau siguranța internă, cerând astfel o acțiune imediată.

Motivul invocat de Italia pentru această decizie radicală este faptul că, de la începutul anului și până în prezent, mai puțin de 16.000 de migranți ilegali au intrat prin Slovenia. Guvernul italian susține că printre acești migranți ar putea să se ascundă teroriști, ceea ce a determinat Italia să ia această măsură drastică.

Și alte țări au introdus controalele la graniță

Această acțiune nu este singulară în spațiul Schengen; mai multe țări, printre care Austria, au reintrodus controale la graniță, inclusiv la granița cu Cehia. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 21 octombrie și sunt inițial valabile pentru o perioadă de 10 zile, însă există posibilitatea ca această decizie să fie prelungită până la șase luni.

Grecia a crescut nivelul de alertă anti-teroristă la portocaliu, în timp ce Franța și Belgia se află la cel mai înalt nivel de alertă. Italia a implementat măsuri anti-teroriste extrem de stricte, iar Vaticanul și alte obiective sensibile sunt acum fortificate. Poliție și militari echipați cu veste antiglonț și arme automate patrulează în aceste zone.

Țările din spațiul Schengen care au reintrodus controale la frontieră includ Italia, care a repus controalele la frontiera cu Slovenia. Austria a impus controale la punctul de frontieră Brenner de la granița cu Italia începând cu 22 septembrie. Polonia și Cehia au introdus controale temporare la frontiera cu Slovacia din 3 octombrie. Germania pregătește controale la frontiera cu Polonia și Cehia, iar Austria a reintrodus controale la frontiera cu Cehia și Slovacia începând cu 18 octombrie. Aceste măsuri evidențiază creșterea preocupărilor și a precauțiilor în fața amenințărilor teroriste din Europa.

Alertă cu bombă la un liceu din Strasbourg. Franța, în fața amenințărilor teroriste 

O nouă amenințare cu bombă la un liceu din Strasbourg a băgat în alertă autoritățile franceze, marcând a treia închidere a unei școli în ultimele trei zile. Elevii și profesorii au fost evacuați din clădire, iar controalele au fost intensificate în urma semnalelor primite. Este a doua oară când acest liceu a fost afectat de o astfel de amenințare, determinând autoritățile să trateze situația cu maximă seriozitate.

În plus față de liceu, aeroportul din Strasbourg și alte șase aeroporturi din Franța, inclusiv cele din Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nice, Toulouse și Beauvais, au fost evacuate din cauza amenințărilor cu bombă. Aceste incidente au adus Franța la cel mai înalt nivel de alertă, semnalând o preocupare crescută pentru siguranța publică. Astfel, autoritățile franceze sunt într-o stare permanentă de vigilență, pregătindu-se pentru orice posibil atentat terorist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net