Cum poți evita cozile infernale de la vama dintre Grecia și Bulgaria! Rute alternative pentru a ajunge rapid în vacanță

Ultima actualizare:

Turiștii români care vor să meargă cu mașina în Grecia trebuie să fie atenți și să aibă multă răbdare când ajung la frontiera Greciei cu Bulgaria pentru că sunt cozi infernale. Totuși, există soluții prin care puteți să le evitați.

Cum poți evita cozile infernale de la vama dintre Grecia și Bulgaria
Cum poți evita cozile infernale de la vama dintre Grecia și Bulgaria

În prezent, de când a început sezonul estival în Grecia, punctele de trecere a frontiere Makaza-Nymphaia și PTF Kulata-Promachonas sunt cele mai aglomerate. Timpii de așteptare pot pleca de la 40 de minute.

„Recomandăm să plece în concediu marţi, miercuri sau joi. Deoarece timpii de aştetare sunt mai mari vineri, sâmbătă, duminică sau luni. Turiştii să aibă cu ei, înafară de răbdare, apă, mâncare, să fie pregătiţi pentru timpi de aşteptare mai mari”, spune Adrian Drăgan, fondator grup Forum Thassos, citat de Observatornews.

Mai mult, la revenirea în țară, turiștii se vor lovi de o altă coadă, la trecerea frontierei spre Buglaria prin vama Ruse-Giurgiu. „Se recomandă ca turiștii români care aleg să revină în țară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale”, recomandă Ministerul Afacerilor Externe.

Care sunt de fapt, rutele alternative

Celor care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă, li se recomandă să întreprindă măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al conducătorilor auto, prin luarea în considerare a unor timpi de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierelor.

Pentru intrarea în România dinspre Grecia se recomandă folosirea și a celelorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Republica Bulgaria, precum PTF Vidin - Calafat, PTF Kardam - Negru Vodă, PTF Oryahovo - Bechet (ferry), PTF Dobromir - Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha - Lipnița (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol - Turnu Măgurele (ferry) și PTF Svishtov - Zimnicea (ferry), ultimele patru PTF cu program de funcționare în intervalul orar 08:00 - 20:00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net