Coșmar pentru românii care fac vacanța în Grecia. Ce au pățit chiar la intrarea în țară: „Este logic să fie furioși”

Deja ne aflăm la mijlocul lunii iunie, iar perioada vacanțelor este acum în toi. Însă, adevărul este că până și cele mai frumoase vise se pot transforma în coșmaruri, iar acest lucru l-au aflat pe pielea lor turiștii care au mers cu mașina în Grecia. Turiștii au stat la cozi infernale pentru a intra în țară, lăsând o mulțime recenzii negative despre experiența lor.

Vacanța de vis a avut de așteptat pentru turiștii români
Vacanța de vis a avut de așteptat pentru turiștii români

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne aflăm în mijlocul lunii iunie, iar odată cu această perioadă din an vine și sezonul de vacanțe. Turiștii români deja au pornit spre destinațiile lor favorite, fie că acestea sunt în țară, ori dincolo de granițe.

Însă, din păcate, adevărul este că orice vis se poate transforma într-un coșmar, iar șoferii care mergeau spre Grecia au aflat asta pe propria piele. Potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, sunt cozi infernale la punctele de trecere a frontiere, iar șoferii sunt revoltați.

Turiști din mai multe țări balcanice, cum ar fi Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, cât și, nu în ultimul rând, România, au petrecut ore întregi încercând să treacă granița în statul elen. Cozile sunt unele infernale, iar mulți dintre șoferii revoltați de situație au lăsat recenzii negative despre experiența lor, lucru ce a atras imediat atenția autorităților, deoarece există teama că acești turiști se vor îndrepta spre alte locații.

Cozi infernale la intrarea în Grecia

Kostas Georgakos, președinte al Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord, evaluator imobiliar, cât și co-fondator al Parthenon Real Estate, a declarat că situația de la punctele de trecere ale frontierei poate îndemna turiștii să pornească spre alte destinații de vacanță. Într-o asemenea situație, competitorii Greciei în turism, Muntenegru, Turcia, ori Bulgaria, ar avea enrom de câștigat.

Conform sursei, timpul de așteptare la punctele de frontieră elene este undeva între 2 și 9 ore, iar potrivit declarațiilor lui Kostas Georgas, este de așteptat ca turiștii ceva mai înstăriți să înceapă să evite Grecia, când vine vorba despre destinațiile de vacanță. 

Este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație la următoarea călătorie. Singurii care nu vor fi afectați vor fi turiștii din Balcani cu o situație economică mai proastă, care nu cheltuiesc sume apreciabile, deoarece mulți vin cu provizii de mâncare din propria țară, dar atunci va fi prea târziu să ne plângem”, precizează Georgakos.

Punctele de frontieră cele mai afectate sunt Promachonas și Evzonoi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net