De pe 15 iunie, ne costă mai mult vacanţa la mare! Ce prețuri vom găsi pe litoral

Ultima actualizare:

Au rămas doar două zile cu tarife ieftine pe litoralul Mării Negre! Începând cu 15 iunie, hotelierii vor creşte preţurile cu 30%, scrie adevarul.ro. Prin urmare, sfârşitul de săptămână a adus numeroşi turişti pe plaje, mai ales că vremea a fost frumoasă. Veniţi pentru prima dată la mare în acest sezon, mulţi au plecat acasă bronzaţi şi relaxaţi.

Cei care au ales programul Litoralul pentru toţi s-au bucurat de vreme bună
Cei care au ales programul Litoralul pentru toţi s-au bucurat de vreme bună

Valuri, nisip fierbinte, plimbări cu telegondola şi bere rece - iată principalele ingrediente ale unui sejur petrecut de turişti veniţi din toată ţara! Cei care au ales această perioadă pentru un concediu la mare au parte şi de preţuri mici, şi de vreme prietenoasă. Azi şi mâine sunt ultimele zile ale programului Litoralul pentru toţi, fiindcă hotelierii vor majora costul cazării cu aproximativ 30%, începând cu 15 iunie. E doar o primă scumpire: se estimează că, în vârful sezonului estival, tarifele vor fi şi cu 70% mai mari.

Hotel de 3 stele: între 150 şi 200 de lei

Cei care au venit la mare zilele trecute au achitat între 100 şi 130 de lei pe noapte (la un hotel de 2 stele), între 150 şi 200 de lei pe noapte (la un hotel de 3 stele) şi 400 de lei pe noapte (la un hotel de 4 stele). Şi preţurile la şezlong au fost mai mici: 30 de lei pe zi în cazul plajelor de lux.

O plimbare cu un jetski a costat 200 de lei - pentru 10 minute, 450 de lei - pentru 30 de minute şi 750 de lei - pentru 60 de minute. Pe litoral au apărut şi super jetski-urile, cu mai mulţi cai - putere. O plimbare de 10 minute a costat 500 de lei, iar o plimbare de 30 de minute - nu mai puţin de 1.000 de lei. Ca de obicei, copiii s-au dat în vânt după plimbarea cu salteaua (70 de lei) şi cu “banana” (50 de lei).

Grecia rămâne una dintre destinaţiile preferate ale românilor
Grecia rămâne una dintre destinaţiile preferate ale românilor

Pachete avantajoase peste hotare

Scumpirea tarifelor pe litoral îi determină pe mulţi români să se orienteze către destinaţii din străinătate, susţin cei din industria turismului. De altfel, an de an, numărul celor care achiziţionează vacanţe peste hotare este în continuă creştere.

„Am observat această tendinţă din vânzările pe care le avem. Oferim tot mai multe sejururi în străinătate, în ţări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria. Pachetele pe care le punem la dispoziţie au, uneori, preţuri foarte avantajoase şi includ transport, cazare şi masă”, explică Bogdan Diaconu, reprezentantul unei agenţii de turism din Iaşi.

„Mulţi dintre români şi-au dat seama că, dacă ne raportăm la condiţii şi la preţuri, este mai avantajos să mergem în străinătate. Totodată, multe persoane sunt nemulţumite de calitatea şi de aspectul plajelor de la noi, care nu arată grozav, chiar dacă au fost lărgite recent”, adaugă Bogdan Diaconu.

Angajaţii care beneficiază de vouchere de vacanţă aleg să le folosească pe litoralul românesc. Astfel, aceste tichete reprezintă o sursă importantă de venit pentru hotelieri şi nu numai, întrucât ele pot fi folosite şi la unele restaurante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net