Adio, servirii pe plajă! Beach-barurile nu vor mai fi amplasate. Cum s-a ajuns în această situație

Se apropie luna iunie, iar administratorii plajelor se plâng de faptul că nu își pot amenaja beach-barurile. Cel puțin nu legal, pentru că nu pot să obțină în timp util autorizațiile de funcționare. De vina ar fi cei de la Mediu, cei care au organizat licitațiile prea târziu. 

Anul acesta, nu toate plajele vor fi amenajate Foto: Facebook
Anul acesta, nu toate plajele vor fi amenajate Foto: Facebook

Se apropie vara, iar plajele nu sunt amenajate. De exemplu, în stațiunea Mamaia sunt sectoare întregi goale. Cei care administrau plajele au renunțat la afaceri. Astfel că, turiștii care vor ajunge pe litoral nu vor găsi șezlonguri, umbrele sau toalete publice. 

Fără beach-baruri pe litoral 

Nu putem să bem o cafea, nimic nu-i deschis. Facilităţile de consum lipsesc cu desăvârşire", a declarat o turistă pentru Observatornews.ro. „Am băut o cafea la primul hotel. La patru kilometri mai încolo", a spus o altă turistă. 

Cauza ar fi licitațiile pentru plajă organizate prea târziu, acuză operatorii din turism. Oamenii au primit în cele din urmă aprobare de la Apele Române pentru amplasarea beach-barurilor, dar mai au nevoie de multe alte autorizaţii şi avize ca să intre în legalitate.

Am depus pentru certificatul de urbanism. După aia, îţi trebuie de la Mediu, de la Sanepid, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, de fapt Statul Major al Ministerului Apărării Naţionale pentru că eşti aproape de graniţă. Până în toamnă nu le obţinem", a declarat administratorul unei plaje.

Noi până acum am avut opt cereri. Şase le-am emis foarte repede, o cerere a venit ieri, iar una a venit azi. În această săptămână, aceste certificate vor fi gata. De aici, trebuie să meargă la instituţiile avizatoare. Cred că acolo ar fi o problemă fiindcă aceea întârzie şi ar fi un termen de 30 de zile", au spus cei de la primăria Constanța.

Ce amenzi riscă cei care nu obțin toate autorizațiile

La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, de exemplu, nu există proceduri de urgentare. Astfel, cu riscul de a fi amendaţi sau chiar somaţi să dărâme construcţiile, o parte din administratorii de plajă s-au apucat să ridice beach-barurile.

Începând de la 1500 de lei va fi amenda pentru cei care au pus pe plajă fără autorizaţie din partea Primăriei", spune administratorul unei plaje.

Un beach bar costă de cinci ori mai mult față de anul trecut

Tarifele de pornire la licitaţii au crescut cu 70% mai mult faţă de tarifele anterioare, ceea ce face desigur să ne întrebăm cât ar putea să coste şezlongul în acest an", a declarat Corina Martin, de la Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

image
image
image
image
image
image
shutters 7304728 1280 jpg
rosii cultura tomate shutterstock 1009167631 jpg
Mireasa furioasa FOTO Shutterstock jpg
Acţiune Poliţie Rutieră Sibiu - în trafic Foto IPJ Sibiu
FotoJet (7) jpg
FotoJet (6) jpg